Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Dům na Břeclavsku ukrýval granáty, munici a trhavinu: Hotový muniční sklad, říká policie

25. dubna 2019
20:31

Velké množství munice, trhavinu i desítky dělostřeleckých granátů ukrýval nenápadný rodinný dům na Břeclavsku. Policisty na to upozornili příbuzní zemřelého majitele domu. Podle nich budova spíš připomínala muniční sklad. 

Příbuzní byli v šoku, když v domě po úmrtí majitele našli třaskavý arzenál. Obrátili se na policii, protože exploze by byla zničující. „Pyrotechnik určil, že kromě 220 kusů malorážní nábojové munice je tam také 20 dělostřeleckých granátů a uložená trhavina,“ informovala mluvčí policie Kamila Haraštová. 

Podle Haraštové našli pyrotechnici také 54 výbušek, 24 elektrických pyrotechnických iniciátorů a 21 kusů třecích zapalovačů. Kromě toho se v domě nacházely další chemické látky, které zajistila chemická laboratoř hasičů.

Výčet nalezených věcí podle policie připomínal spíše výbavu muničního skladu. „O tom, proč měl původní majitel doma uložené tak velké množství munice a nebezpečných látek, můžeme jen spekulovat. Je ale velké štěstí, že při neodborném experimentování nedošlo v domě k žádné explozi,“ zdůraznila Haraštová. Policisté případ prověřují.

revengeboy ( 26. dubna 2019 08:07 )

"Podle nich budova spíš připomínala justiční sklad." Vážená redakce - co je to justiční sklad?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání