Buckinghamský palác se připravuje na třídenní červnovou návštěvu amerického prezidenta Donalda Trumpa, který má dorazit i s manželkou, první dámou Melanií Trumpovou (48). Vévodkyně ze Sussexu a nastávající maminka Meghan Markleová se ale o Trumpovi v minulosti vyjádřila velmi nevybíravě, a tak je jasné, že jejich případné setkání by s napětím sledoval celý svět.

V roce 2016 o něm v televizní talkshow prohlašovala, že místo toho, aby spojoval, americký lid spíše rozděluje. Nelíbily se jí ani jeho šovinistické komentáře o ženách. Navíc podle deníku The Sun byla jednou ze slavných osobností, které se zapřisáhly, že v případě, kdyby ho národ zvolil, odstěhovala by se do Kanady. Tam měla ostatně už tak zázemí díky natáčení seriálu Suits (Kravaťáci).

Manželka prince Harryho (34) se ale s velkou pravděpodobností společnému setkání vyhne, protože bude doma s královským novorozencem, a nejspíše využije mateřskou dovolenou jako výmluvu, aby se s prezidentem nemusela vidět. I přesto, že Meghan bude díky mateřské dovolené omluvena ze společenských událostí minimálně po dobu tří měsíců, rozhodnutí je prý čistě na ní.

Podle královských expertů teď Meghan přemýšlí poněkud jinak než v minulosti. „Myslím, že výroky od Meghan, kterých se dopustila předtím, než potkala Harryho, byly jedna věc, ale teď se všechno změnilo,“ řekl bývalý královský editor Duncan Larcombe. Tím, že by Meghan vynechala setkání s Donaldem Trumpem, by podle něj v tomto případě nebyl z její strany žádný politický protest. Otázkou ovšem zůstává, jestli s tímto názorem bude souhlasit i samotný americký prezident.

Donald Trump navštívil Británii i v minulém roce, kdy se dopustil velkého trapasu. Královně se totiž odmítl, jak se podle protokolu patří, uklonit. Na to, jestli se nakonec s Meghan potká, se už vypisují dokonce i kurzy. Podle sázkových kanceláří je šance, že se s princem Harrym a vévodkyní Meghan prezident sejde, 1 ku 3. 

VIDEO: Meghan Markleová a její působivá řeč na půdě OSN

Video
Video se připravuje ...

Meghan Markleová a její působivá řeč na půdě OSN Youtube.com/What We See

Fotogalerie
86 fotografií