Vlaďka je v důchodu. Společnost na chatě jí dělá starší pes Dar a kamarádka z osady, sousedka Věra. Občas k ní zajde na kafe a pomáhá s venčením psa. Vlaďka kvůli nemocné noze ujde jen velmi malou vzdálenost. U lékaře už nebyla asi 15 let a v obchodě 7. Jídlo a vodu jí cca jednou za měsíc doveze doručovací služba obchodního řetězce.

Na pozemku, kde stojí chata, bohužel není voda. Vlaďka na umývání používá dešťovou vodu, záchod má suchý. Pitnou vodu si nosí z obecního vodovodu. Domek není zateplený. Právě zateplení je Vlaďčin největší sen. Přála by si taky pěknou poličku na vyšívání a na bavlnky.

Určitě trvá na zachování stolu po tatínkovi. Ráda by zanechala i postel – matrace jsou sice staré, ale postel je dobrá a vyhovuje jí. Sprcha je asi nedostižné přání. Co na to designéři? Začnou pěkně od podlahy, vlastně od půdy – zbourají a postaví nový domek. Poprvé za osmnáct sérií pořadu promění úplně všechno!

Nový dům má funkční koupelnu s toaletou, i vytápění. Je zcela moderní, a to nejen jeho plášť, ale i interiér. Ovšem všechno vychází z tradičního použití dřeva na stavbu domů v této oblasti i při použití dřevěných obkladů uvnitř domu. Z původního domu nezůstalo nic, ani nábytek. Designéři ho nahradili novými úložnými prostory a nábytkem na míru pro maximální využití místa. Vytvořili tak moderní bydlení s prvky skandinávského stylu.

Závěrečný díl Jak se staví sen – extra uvidíte v pondělí 29. dubna ve 21.30 na Primě.

Fotogalerie
22 fotografií