Těžko uvěřit tomu, že byl srandista Lukáš Pavlásek kdysi „ajťákem“ v pojišťovně! A přece začínal za počítačem, dělal práci, která ho nebavila, a čekal na svou příležitost. „Hrozně jsem chtěl být herec a komik a psát knížky, stále jsem něco vymýšlel a říkal si, že se už musí něco stát, abych v té práci nezůstal navěky a mohl se živit tím, co mě baví,“ líčí na sociální síti. A stalo se, na popud kamarádky zavolal do televize Prima, kde se dozvěděl, že právě hledají neotřelé komiky do nového stand-upového pořadu.

A to byla přesně voda na jeho mlýn, krátkými vystoupeními byl totiž Pavlásek zvyklý bavit své přátele z kapely, ve které tehdy hrál. Na konkurzu se pak setkal s hercem Lumírem Tučkem (65) a také s tehdy ještě plavovlasou Ivou Pazderkovou, která si na svém vzhledu a image nepříliš inteligentní zlatokopky postavila kariéru. Vtipná Pazderková, která teprve nedávno přiznala, jak moc velkou trémistkou ve skutečnosti je, ale na vyjukaného Pavláska rozhodně dobrý dojem neudělala!

„Vzpomínám si, že Iva byla před svým vystoupením s Blbou blondýnou strašně nervózní, posilňovala se vínem a působila na mě mírně hystericky, popisuje Pavlásek s až nečekanou upřímností. Hrála v Divadle na Fidlovačce, a já, kluk z pojišťovny odchovaný rockovými kluby, jsem si říkal: ‚Tahle hysterická připitá kr*va trpící trémou, že je herečka? Vždyť já se dokážu chovat mnohem klidněji, taková šílená ču*ka.‘ Ona si zas určitě říkala, co je to za mimózního ko**ta.“

„No vida, a časem se ta bláznivá blondýna stala jednou z nejdůležitějších a nejbližších osob mého života,“ zdůraznil bavič o Ivě, s níž byli dokonce kdysi i krátkou chvíli manželé (či to přinejmenším tvrdili světu). Manželskou dvojici si též zahráli v seriálu Na vodě.

Pavlásek na sociální síti rovněž objasnil, jak došlo ke stvoření prvního „prototypu Tydýta“, jímž se dostal do povědomí široké veřejnosti: napomohl tomu plakát z časopisu pro teenagery! „Vzal jsem ze stolu Bravíčko a začal komentovat romantický plakát dvou mladých lidí. A z toho vznikla scénka Richard a Jana a celá postava nesmělého autisty, předchůdce budoucího Tydýta.“

VIDEO: Lukáš Pavlásek v pořadu Na stojáka předvedl, jakou trpí psychickou poruchou! 

Video
Video se připravuje ...

Lukáš Pavlásek předvedl, jakou trpí psychickou poruchou! Konflikt s kolegy! FTV Prima

Fotogalerie
33 fotografií