Hasiči v úterý 23. dubna na několika místech v Praze zasahovali kvůli silnému větru. Většinou odstraňovali z ulic spadlé stromy a větve, střešní plechy či uvolněné billboardy. Do 20:00 vyjížděli ke 30 případům souvisejících s větrem. Žádnou mimořádnou událost většího rozsahu dosud nezaznamenali, řekl mluvčí hasičů Martin Kavka.

 

Například v Nuselské ulici spadl strom na zaparkovaný automobil, v Míšovické ulici na Zličíně se zase uvolnila část střechy, informovali hasiči na twitteru. Do Arabské ulice ve Vokovicích vyjeli lezci pražských hasičů, kteří museli zajistit uvolněnou reklamní plachtu na domě. Jejich zásah omezil provoz i na Evropské třídě. „Ulice Evropská je v této souvislosti momentálně v úseku ulic Tobrucká - Alžírská obousměrně uzavřena," uvedli před 18:00 policisté.

 

Meteorologové varovali, že dnes zasáhne většinu republiky vítr o rychlosti až 70 kilometrů za hodinu, na horách i vyšší. Kvůli pokračujícímu teplému počasí a suchu se znovu zvýšilo nebezpečí vzniku požárů. Pražský magistrát už v sobotu zakázal v parcích, zahradách a lesích rozdělávat oheň a kouřit cigarety. Zákaz platí až do odvolání. Srážky spolu s ochlazením zatím předpověď očekává na konci týdne.

Fotogalerie
5 fotografií