Probíhající rekonstrukce kanalizace a vodovodního řadu se týká ulice Okružní ke křižovatce s ulicemi Na Šabatce a Na Homoli. Právě poslední zmiňovaná ulice bude kvůli probíhajícím pracím uzavřená do letošního 31. července. O výluce pitné vody pro jednotlivá odběrná místa se obyvatelé dozvídají písemně vždy tři týdny dopředu, bez tekoucí vody se mají lidé ocitat vždy maximálně po dobu 8 až 10 hodin v kuse. Náhradní řešení poskytují přistavené cisterny.

V úterý 23. dubna na místě navíc začíná pokládka a obnova kabelů nízkého napětí. Ta je rozdělena do několika etap. Do 21. května se výkopy realizují v ulici Okružní po ulici U Vlečky. Druhá etapa naváže od křižovatky ulic Okružní a Na Šabatce po přechod pro chodce u Komořanské ulice, potrvá do 3. června. Třetí etapa se bude soustředit od křižovatky ulic Na Homoli a Okružní po křižovatku ulic U Vlečky a Okružní. Práce v tomto smyslu skončí 17. června.

Poslední výkopovou akcí v této lokalitě Komořan bude výstavba optického připojení objektů v ulicích Okružní a U Vlečky. Práce proběhnou od 24. června do 5. července. Dle informací radnice Prahy 12 se rekonstrukce vodovodu dotkne dopravního provozu na hlavní Komořanské ulici i o letních prázdninách.