Steve Golin zemřel podle vyjádření svého mluvčího v neděli v noci. Ačkoliv nebyla příčina smrti zveřejněna, je jasné, že producentovi se stala osudnou nemoc, s níž už dlouhou dobu zápasil – vzácný typ rakoviny kostí. S tou bojoval přes deset let a přišel kvůli ní i o lopatku levého ramena.

Steve po sobě zanechal syna Ariho a dceru Annu, ale kromě nich ho oplakávají i mnozí kolegové. Vždyť za svou kariéru stihl spolupracovat na řadě úspěšných snímků, mimo jiné seriálu HBO Temný případ (True Detective) či filmu Revenant Zmrtvýchvstání, kde si za hlavní roli odnesl Oscara Leonardo DiCaprio. Sám Golin zlatou sošku akademie obdržel za film Spotlight a Markem Ruffalem (51) a Rachel McAdamsovou (40).

„Muž s bezvadnou chutí a bezkonkurenčními instinkty,“ zaznělo ve smutečním prohlášení vydaném televizí HBO, s níž spolupracoval. „Ti z nás v HBO, kdo jsme měli to štěstí s ním pracovat, jsme ho znali jako pravého gentlemana a skvostného partnera. Jsme hluboce zarmouceni touto ztrátou.“

Zesnulý Golin také v roce 1999 založil zábavní společnost Anonymous Content společně s řadou známých klientů – například Emmou Stoneovou (30), Samuelem L. Jacksonem (70) a Alfonsem Cuaronem (57). „Společně se budeme snažit nadále vytvářet odkaz, který nám Steve zanechal,“ stálo v závěru prohlášení.  

VIDEO: Trailer k oscarovému filmu The Revenant

Video
Video se připravuje ...

Trailer k oscarovému filmu The Revenant. youtube.com

Fotogalerie
31 fotografií