Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Zvrat v případu "ztracené" Miriam: Zmizeli i její dcera a partner, babička je zoufalá

Autor: chal - 
22. dubna 2019
05:20

Začíná to být pořádně zamotané. Slovenští policisté sice političku Miriam M. (41) po třech dnech pátrání našli živou a zdravou v České republice, jenže tím podivný případ rozhodně neskončil. V pátek totiž beze stopy zmizeli i její partner a 23letá dcera, která doma nechala prababičce vzkaz. „Babičko, nevím, kdy se vrátíme...“ přečetla si zoufalá důchodkyně.

Případ náhlého zmizení slovenské političky Miriam je stále zamotanější. Pohřešovaná žena byla po třech dnech hledání ve čtvrtek po poledni nalezena v nejmenované české nemocnici, kde se měla ucházet o místo. Její rodině se tak mohlo ulevit, že se nepotvrdil ten nejhorší scénář a Miriam je živá a zdravá.

Jenže podle slovenských médií členka místní politické strany SaS návrat domů neplánuje, což především její babička nedokáže pochopit. V pátek navíc z domu bez vysvětlení odešli i partner a dcera (23) Miriam. Babička, která v domě bydlí také, vůbec neví, kde se můžou nacházet. „Nechala mi jen vzkaz – babičko, zůstaň doma, nevím, kdy se vrátíme,“ řekla TV JOJ.

Okresní předsedkyně strany SaS ve slovenském městě Poltár podle babičky Miriam v pondělí odešla s dcerou z domu s tím, že ji čeká pracovní schůzka v přibližně 170 kilometrů vzdáleném Komárnu. Tam ale podle všeho vůbec nedorazila, její auto bylo v úterý ráno nalezeno na břehu řeky nedaleko města Žiar nad Hronom.

Luxusní vůz byl předkem ve vodě a měl proražené přední sklo a zakrvácený vnitřek, což naznačovalo, že Miriam nemusí být v pořádku. Okolí auta i řeku hodiny a hodiny pročesávali policisté, po Miriam ale ani stopy.

To se změnilo ve čtvrtek, kdy dostali slovenští policisté zprávu z České republiky, kde ji spatřil jeden ze zaměstnanců nejmenované nemocnice. A skutečně. Miriam se ve špitále ucházela o místo a byla živá a zdravá. Podle policie si ale nepřála, aby někdo věděl, kde přesně se nachází. „Nevěřím tomu. Manžela a dceru by nikdy neopustila,“ řekla TV JOJ babička Miriam s tím, že podle ní její vnučka do Česka neodjela dobrovolně.

A nyní odešli z domova i zmiňovaný partner s dcerou. Podle TV JOJ není vyloučené, že se s ní spojili a odjeli za ní. Babička, která v domě bydlí také, netuší, kam šli.

„Nedokážu vám to říct, já jsem ještě spala. Jen mi napsala na lístek ,Babičko, buď doma. Nevím, kdy se vrátíme.´ To je všechno, co vím,“ sdělila žena. O osud dvojice se zajímá i slovenská policie. „Byli tu už dvakrát, ale já jim nemám co říct. Nevím, kdy odešli ani kam odešli,“ uzavřela důchodkyně.

Podle informací serveru Aktuality.sk se Miriam v sobotu přihlásila policistům v Banské Bystrici, aby vše vysvětlila. Policisté podivný případ odmítli pro média jakkoliv okomentovat s tím, že se vyjádří v nejbližších dnech.

vuhp ( 22. dubna 2019 16:21 )

Kdo ví třeba jim někdo vyhrožoval. Na slovensku jde o život

xviktorie ( 22. dubna 2019 07:55 )

Asi hrajou nějaké šachy, aby pak řekli, že babička se zbláznila a je nesvéprávná. Asi potřebují dům. Jestli ta žena lhala, že má titul MUDr. a podobně, tak je schopná všeho..

vemenozmojistary ( 22. dubna 2019 07:36 )

Sv#ně nakradla prachy, podváděla s titulem.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání