V trolejbusech navíc přibude možnost platit bankovními kartami. Dopravní podnik spustí i aplikaci, přes kterou budou moci cestující jízdné také zaplatit.

„Aplikace, která bude nabízet minimálně desetiminutovou jízdu, bude fungovat od 1. května. Trolejbusy vybavíme platebními terminály pro možnost platit bankovní kartou od 1. července. Budou ve všech vozech. U autobusů s tím zatím nepočítáme,“ uvedl ředitel přepravní společnosti Pavel Gebauer. Jízdné se naposledy ve městě zdražovalo v roce 2012.

Banky nechtějí drobné

Dopravní podnik se zároveň připravuje na kompletní výměnu odbavovacího systému, který by zrušil platbu drobnými. „Máme velké množství mincí. Banky už je nechtějí přijímat. Je to problém,“ řekl Gebauer.

Nový odbavovací systém bude akceptovat platební karty, elektronické peněženky, karty společnosti KODIS. Navíc budou mít cestující možnost si ve 20 automatech koupit papírové jízdenky. „Umístěny budou na nejfrekventovanějších místech ve městě,“ dodal ředitel. Ve vozech by se měl systém instalovat v polovině příštího roku.

VIDEO: Starosta městské části Brno Bohunice Antonín Crha zveřejnil na svém facebookovém profilu záběry nedávné nehody tramvaje a trolejbusu v Brně.