Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Děti nakreslily svůj vysněný pokoj a takhle úžasně pak vypadá skutečnost!

22. dubna 2019 | 06:00

Nudných a nezajímavých ložnic už bylo dost! Na scénu přichází inspirace dětí z celého světa. Ty měly za úkol nakreslit pokojíček podle svých vysněných představ. Londýnské kreativní studio je poté převedlo do reálné podoby, a vznikly tak originální interiéry, ve kterých by se lidem žilo rozhodně lépe než v ponurých ložnicích.

Být dospělý znamená mít plno starostí, závazků a povinností, které k životu patří. Proč se ale s věkem ztrácejí lidem kreativita, tvořivost i nápaditost? Londýnské studio NeoMam oslovilo firmu Angie's List, aby vybrala sedm dětí, které měly vytvořit originální návrhy vysněných pokojů tak, jak by to dospělý člověk nezvládl. 

Cílem tohoto projektu je přinést do bytového designu nový pramen inspirace, a to pomocí očí dětí, jejichž představivost nezná mezí. Většina dětí se do kreslení vrhla po hlavě a jejich návrhy byly plné osobitých nápadů. V porovnání s těmito návrhy jsou interiéry vytvořené dospělými nezajímavé a nudné.

Po vytvoření digitálních pokojíčků designéry byli autoři neobvyklých interiérů nadmíru spokojeni. Reálné návrhy byly prý přesně podle nákresů a představ tvořivých dětí. Projekt tedy zboural veškerá zažitá pravidla! Rodiče by si měli vzít z vynalézavých dětí příklad a také by měli své ložnice aspoň trochu oživit. Většina z nich se totiž řídí jen podle sortimentu dostupného v běžných obchodech s nábytkem, který má ve svých domácnostech dnes každý.

Autor: Adéla Ondroušková