Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

I muže trápí přechod! Jak to ovlivní váš sex? Tohle byste měla vědět

  • 18. dubna 2019 | 06:00

    Také muži mají svůj přechod, který má podobné příznaky jako ten ženský. Muži o tom nechtějí samozřejmě nic slyšet, protože mají za to, že tahle ne vždy příjemná etapa života je pouze ženskou doménou. Velice se ale mýlí.

    Mužům klesá hladina testosteronu už od třiceti let, a to až o dvě procenta za rok. Pokles mužského hormonu v jistém věku odstartuje andropauzu, jak se mužskému přechodu říká odborně. Některé změny chování jsou v tomto období markantní a odráží se to i v sexuální aktivitě.

  • Úbytek energie


    Autor: iStock

    S úbytkem testosteronu přichází také úbytek energie a svalové tkáně. Pokud je váš partner hodně aktivní člověk, pravděpodobně zaznamenáte snížení aktivity, ale nemuselo by to být tak kritické. Také sexuální aktivita je tím pádem ohrožena, speciálně v případech, kdy už tak nebylo v této oblasti moc rušno.

  • Erektilní dysfunkce


    Autor: iStock

    Přestože poruchy erekce nejsou neodvratnou součástí andropauzy, mohlo by se stát, že přece jen problémy v téhle oblasti nastanou. Během "mužské menopauzy" jsou páni vystaveni stresu a úzkostem a tyto pocity by mohly spustit i problémy s erekcí. V tomto období se již začínají objevovat různé zdravotní problémy, které mohou být také příčinou poruch erekce.

  • Snížené libido


    Autor: iStock

    Testosteron je hormon, který mužům dodává také chuť na sex a pomáhá jim vychutnávat si erotické prožitky. S jeho úbytkem je tedy logické, že se bude snižovat i chuť na sex a vůbec sexuální touha bude klesat. U každého jedince je to samozřejmě individuální.

  • Přibírání na váze


    Autor: iStock

    Ano, dámy, je to tak, stejně jako nás i pány v tomto období začíná trápit nižší spalování a větší přibírání na váze. Úbytek testosteronu také trochu pozmění jejich fyzický vzhled tím, že se jim začnou zvětšovat prsa. Možná jste si všimla, že vás za chvilku dožene! Ani tyto fyzické změny nepřidají člověku na sebevědomí, jak víme, a to je další hřebíček do rakve sexuálních aktivit.

     

     

Diskuse ke článku
.