Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Velikonoce(ne)tradičně: Výlety, bublinky a hledání vajíček

/
  • Velikonoce, to nejsou jen kraslice...
    Velikonoce, to nejsou jen kraslice... (profimedia)
    17. dubna 2019 ● 13:55

    Jak slavíte Velikonoce? Malujete vajíčka, nebo vás svátek zcela míjí? Využijte Velikonoční pondělí jako příležitost pro hezkou chvíli s i dětmi.

  • 1.

    Velikonoce

    Velikonoce jsou pohyblivý svátek, který si mnoho lidí spojí především s veselím, půstem, ale i dobrým jídlem nebo příchodem jara. Mezi typické symboly Velikonoc patří malovaná vejce, zajíček, beránek, kuřátka nebo jarní květiny. A také pomlázka!

    ..
    Autor: iStock

    Svátek vrcholí Velikonočním pondělím. V různých částech České republiky se zvyky mírně liší, což vám dává skvělou příležitost trochu si Velikonoce obohatit, a přitom se držet tradic.

  • 2.

    Nevšední zážitky

    Letošní Velikonoční pondělí vychází na 22. dubna. Jaro již bývá v plném proudu a vy můžete strávit volný den v krásném jarním počasí. Vyhlédněte si v okolí hezké místo v přírodě a připravte si s partnerem první jarní piknik. Deka a lahev sektu vytvoří nevšedně romantickou společnou chvíli.  No a pokud si potřebujete vyčistit hlavu, vyražte na výlet. 

     

    Lipno

    Zažeňte jarní únavu během prodlouženého velikonočního víkendu. Čtyři dny volna jsou již dost na to, abyste vyrazili s rodinou na první krátkou dovolenou. Těšíte se na kolo? Chcete si vyzkoušet sjezdové koloběžky? Nebo si třeba si na den půjčit elektročlun? Lipno je ideální destinace, kde můžete každý den zažít něco jiného. "Aktivní rodiny si na Lipně mohou naplánovat opravdu pestrý program, a přitom není třeba mít veškeré sportovní vybavení," láká k velikonoční návštěvě Lipna Vojen Smíšek. "Skvělým tipem na začátek je návštěva Stezky korunami stromů Lipno s pletením pomlázek," upozorňuje Smíšek na program, který bude probíhat na Bílou sobotu.

    ...
    Autor: archiv

    Velké Karlovice

    Blížící se Velikonoční svátky lákají do Velkých Karlovic tradičně mnoho návštěvníků. Vedle vycházek a cyklistických výletů jarní přírodou je lákají i zajímavé akce, jimiž se prolínají valašské tradice, zvyky a řemesla.

    V pátek 19. dubna od 16 hodin se mohou zájemci v Bistru Razula zúčastnit kurzu pečení velikonočních mazanců. Návštěvníci si osvojí tuto pekařskou dovednost pod vedením pekařky Resortu Valachy Pavly Stoklasové.

    V sobotu 20. dubna se v Bistru Razula uskuteční kurzy pečení valašských frgálů. Resort Valachy pořádá tyto kurzy pravidelně, pro velký zájem připravil tentokrát dva termíny - v 10 a 14 hodin.

     Ve Wellness hotelu Horal chystají v sobotu 20. dubna pro širokou veřejnost program Velikonoční tradice na Valašsku.

    Do Spa hotelu Lanterna mohou zájemci v sobotu zajít na posezení s cimbálovou muzikou Jana Ohryzka a speciální nabídku valašských koktejlů.

    Velmi pestrá bude také nabídka neděle 21. dubna. Zajímavé akce se uskuteční nejen v Resortu Valachy, ale i u Karlovského muzea a ve Zvonici Soláň.

    ...
    Autor: archiv

  • 3.

    Velikonoce na talíři

    Nalaďte se na romantický večer a nachystejte pro partnera sváteční večeři. Vyzkoušejte jehněčí kotlety a jako přílohu upečte jarní nádivku s mandlemi a mladými kopřivami nebo špenátem. Celé menu podtrhnete vhodným přípitkem. Svěží Bohemia Sekt Chardonnay brut s jemným perlením slavnostní atmosféru ještě více pozdvihne. Lahodné jídlo v kombinaci se skleničkou sektu vás příjemně naladí na pozdější chvilky strávené s vaším partnerem.

    A nebo vyzkoušejte osvěžující koktejl z Metropolu Bianco. 

    ...
    Autor: archiv

    Metropol Bianco si výborně rozumí s tonicem! Smíchejte 4 cl aperitivu s 1,5 dcl tonicu, přidejte led, plátek citronu a užijte si pořádně osvěžující jarní drink

  • 4.

    Vejcobraní

    Bublinkami děti neuctíte, ale můžete jim připravit originální výlet, nebo hledání schovaných velikonočních vajíček.  Dá se provozovat i doma, ale v přírodě je to samozřejmě mnohem napínavější.

    Z netradičních Velikonoc mohou vždy vzniknout nové hezké tradice, které podpoří společné chvíle s partnerem nebo přáteli.

    Veselá výslužka pro každého koledníka

    Velikonoce klepou na dveře, jste připraveni na zástup koledníků? Překvapte koledníky sladkou tematickou výslužkou plnou želatinových bonbonů rozmanitých ovocných chutí.   

    ...
    Autor: archiv

    Běžná regálová cena za balení HARIBO Osterei 210 g je 69,90 Kč.

Dnešní horoskopy