Nový rozhlas v mobilu má ambici informovat obyvatele a další zájemce o dění v Praze 7 nejen o krizových událostech, ale například také o změnách v dopravě, přerušení dodávek energií nebo o blížících se kulturních a společenských akcích. Každý uživatel si v rozhraní aplikace může sám předem zvolit, z jakých tematických okruhů chce informace získávat.

Chytrá technologie nabízí celou řadu možností komunikace. Uživatelé můžou informace získávat prostřednictvím SMS zpráv, e-mailu, nebo hromadnou hlasovou zprávou. Program umí také vytvářet ankety, dotazníky nebo participační projekty. Podle radního Jiřího Knitla (Praha 7 Sobě) chce radnice sílu komunikace prostřednictvím tohoto rozhraní otestovat už během právě probíhajícího jarního blokového čištění ulic.

„V Praze 7 skvěle funguje aktivní občanská a sousedská společnost. My se lidem na oplátku snažíme dát možnost rychlého a pohodlného přístupu ke všem důležitým informacím. Kdo se zapojí do Mobilního rozhlasu, již nebude muset v době krizových událostí, jako je smog nebo požár, otevírat okna, aby se z veřejných hlášení dozvěděl, že nemá otevírat okna,“ sdělil k projektu starosta městské části Jan Čižinský (Praha 7 Sobě).