Přitom má kamenný dům v podhradí bohatou historii. Krom faktu, že zde Hapka složil mnoho svých hitů a nesmrtelných melodií, jde i o jednu z nejstarších místních staveb. Vysoká zeď okolo pozemku o velikosti 964 m² zaručuje naprosté soukromí a 230 m² užitné plochy zase velké pohodlí i pro početnější rodinu. Kupci tu ale prý frontu nestojí.

„Bylo tady zájemců, že bys je na prstech jedné ruky spočítal!“ prozradil deníku Aha! jeden z místních, který okolo domu chodí denně a ví o všem, co se zde šustne.

Potenciálním kupcům se zdá i nynější cena 15 500 000 Kč stále příliš vysoká. Sedm dědiců si myslí ale zřejmě opak. Přestože nemovitost dokonale vyčistili od všech věcí, které milovník starožitností a veteše celý život sbíral, pořád jde o hodně neobvyklý dům, jenž si může dovolit opravdu jen ten, kdo touží po originálním bydlení.

Anebo ten, kdo by hodně investoval do rekonstrukce stavení se spoustou historických prvků. Na pozemku např. není zavedený městský vodovod a veškerá voda se bere ze zahradní studny. Vytápění budovy zajišťuje plynový kotel a kamenný krb.

Příliš mnoho dědiců = vysoká cena!

„Kdybych mohla, moc ráda bych si Okoř nechala,“ přiznala hned po smrti otce zpěvačka Petra Hapková (36). Jenže neměla dost peněz na to, aby vyplatila šest sourozenců.

Odpočívá v milovaném kraji

Protože skladatel Okoř miloval, byl pohřben 2 kilometry od domu na hřbitově v Noutonicích. Po uložení na jednom z nejstrašidelnějších míst v Česku ale jeho ostatky čekaly na náhrobek dlouhých 17 měsíců. Místo, kde je pochovaná i jeho maminka Jiřina (†81), si Hapka vybral sám už dlouho před svou smrtí.

Fotogalerie
52 fotografií