Dělat si selfie s hořící památkou, jejíž stavba byla zahájena ve 12. století, se Emmě Smetaně sakra nevyplatilo. Vtipálci její fotografie ihned využili a její tragický výraz nyní spojují s dalšími otřesnými událostmi z historie po celém světě.

Její zarmoucená tvář tak "zdobí" například náraz letadel do Světového obchodního centra v New Yorku, které se v roce 2001 stalo terčem teroristického útoku.

Stala se také svědkem ruské okupace evropských měst, byla také u tragického pádu vzducholodi Hindenburg v New Jersey. Její smutný výraz ve tváři vtipálkové rovněž umístili k snímku, na kterém je zachycen atentát na amerického prezidenta J.F. Kennedyho nebo se stala svědkem upálení mnicha v Tibetu.

Její obličej ale nechybí ani nad dojemnou scénou z Harryho Pottera, který se sklání nad svým přítelem Cedricem, když umírá. Byla také ale i u toho, když si v tu chvíli pološílená zpěvačka Britney Spearsová oholila před kamerami hlavu.

Stačil jeden nevinný snímek a Emma Smetana se rázem stala ženou, která "na vlastní kůži zažila" ty nejhorší světové katastrofy. Podívejte se na koláže do galerie článku.

Fotogalerie
36 fotografií