Ujížděl, co mu síly stačily, stejně ale na policisty nevyzrál. Řidiče chtěli muži zákona zkontrolovat 10. dubna kolem půl desáté večer ve Wilsonově ulici - všimli si totiž, že má na autě papírovou registrační značku s ručně dopsanými symboly. Hříšník se ale rozhodl, že spolupracovat nebude. „Řidič nedbal světelných ani zvukových výzev k zastavení, šlápl na plyn a začal před hlídkou ujíždět směrem k Nuselskému mostu. V průběhu jízdy nerespektoval ,červenou' na semaforech a ujížděl vysokou rychlostí Mezibranskou ulicí do Žitné,“ popsal zběsilé chování řidiče policejní mluvčí Jan Rybanský.

Pak ale udělal zásadní chybu - strhl to totiž do Krakovské, která je ovšem průjezdná jen z druhého směru. „Řidič pronásledovaného vozidla se tak ocitl v pasti a byl nucen zastavit, neboť proti němu jela vozidla ve správném směru jízdy,“ popsal mluvčí. Muž navíc narazil do zaparkovaného auta. Policisté z pořádkové jednotky ho zadrželi a omezili na osobní svobodě. „S neklidnou a agresivní osádkou vozidla jim pomohli kolegové z hlídkové služby prvního policejního obvodu,“ uvedl Rybanský.

Záhy se objasnil také důvod celé zběsilé honičky - povedený řidič má totiž až do roku 2020 zákaz řízení! Alkohol pod kůží sice neměl, zato byl pořádně sjetý - test na drogy prokázal amfetamin/metamfetamin a opiáty. „Zadrženého i s osádkou následně policisté předvedli na policejní služebnu k dalším úkonům. Vyšetřovatel  sdělil jednadvacetiletému řidiči obvinění pro trestný čin ohrožení pod vlivem návykové látky, za což v tomto případě hrozí trest až tři roky odnětí svobody,“ dodal mluvčí. 

Video
Video se připravuje ...

Policisté zadrželi 10. dubna 2019 u hlavního nádraží řidiče se zákazem řízení. Policie České republiky

Fotogalerie
4 fotografie