Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Adriana po útoku kyselinou umírala v krutých bolestech: Děsivé detaily jejích posledních chvil

Autor: rc - 
16. dubna 2019
14:00

Tragédie se stala v pátek ráno ve slovenském městě Nové Zámky. Zatím neznámý útočník chrstl do tváře Adriany (†39) kyselinu. Policie uvedla, že šlo o cílený útok. V podezření je Adrianin bývalý přítel, s nímž podle známých měla problémy. Podle informací Nového Času máma mladé Lucie zemřela po útoku nebezpečnou kyselinu sírovou!

Adriana šla v pátek ráno na procházku s jorkšírem. Poté, co vyšla z domu, na cestě potkala sousedku, která se vracela z noční směny. „Obešly jsme se, šla jsem nahoru a mezitím se stala ta tragédie,“ uvedla sousedka pro server sme.sk. O pár metrů dál na Adrianu čekal neznámý útočník, který jí chrstl do tváře kyselinu.

Záchranáře přivolala sama

Adriana si ještě stačila zavolat pomoc. „Policie v Nových Zámcích přijala v pátek ráno po půl šesté oznámení, že na Nábřežní ulici v Nových Zámcích neznámá osoba polila neznámou žíravou látkou na tváři ženu venčící psa,“ napsala na facebookový profil slovenská policie.

Adriana byla převezena do Fakultní nemocnice s poliklinikou v Nových zámcích, svůj boj však prohrála. Zemřela sedm hodin po přijetí na anesteziologicko-resuscitační oddělení. „Žíravina způsobila těžké poranění s následným selháním životních funkcí vedoucím k smrti. Rodině a pozůstalým vyjadřujeme upřímnou soustrast,“ uvedl mluvčí nemocnice pro server topky.sk. 

Útočná látka je patrně známa

Podle policie šlo o plánovaný útok. "Byl tam úmysl. Nešlo o čin nějakého maniaka, který by ohrožoval veřejnost,“ uvedl pro sme.sk náčelník policie Jozef Tököly. Tomu nasvědčuje i to, že šlo o kyselinu sírovou, která není v obchodech k dostání.

„Z dostupných produktů se dá koupit v agresivní formě, jako je kyselina sírová, jen kyselina solná,“ řekla pro Nový Čas prodavačka Iveta z Nových Zámků. „Kromě toho takovou hrůzu dokáže způsobit i 35% peroxid vodíku, ten však prodáváme jen na občanský průkaz a kupující evidujeme. Dokonce i my musíme mít povolení na jeho prodej. Jiná kyselina, která by něco takového dokázala, se nedá volně koupit,“ dodala prodavačka.

Podle známých měla Adriana problémy s bývalým přítelem. „Problémy jí dělal bývalý přítel  Komárna. Měli předtím spolu i nějaké podnikání, nerozešli se v dobrém, prý na sebe podávali i trestní oznámení. On se nikdy nesmířil s rozchodem,“ uvedla známá Adriany.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání