Policisté chtěli zkontrolovat v neděli v noci Ford Mustang, jenže řidič se rozhodl, že jim ujede. Při šílené jízdě jej nezastavilo ani policejní auto coby zátaras napříč silnicí. Když dojel do Žarošic na Hodonínsku, otočil se a vyrazil proti pronásledovatelům. 

Naboural policisty, jednoho zranil 

„Mustangem jel proti policejnímu vozidlu bučovických policistů a narazil do něj. Tím způsobil škodu na obou vozidlech a zranění jednomu ze zasahujících policistů,“ popsal divoký výjev policejní mluvčí Petr Zámečník.

Po nárazu sjel uprchlík do příkopu. Vzápětí skončil hazardér (32), který riskoval i život spolujezdkyně, v poutech. A po převozu na služebnu se muži zákona dozvěděli, proč k honičce vlastně došlo. 

Neměl pojištění

„Policisté řidiče eskortovali do policejní cely. Dechová zkouška i test na drogy byly negativní. Při projednávání jeho počínání vyšlo najevo, že důvodem jeho ujíždění bylo to, že na vozidle neměl sjednáno zákonné pojištění,“ dodal policista.

Auto jako zbraň

Šoféra policisté obvinili ze zločinu násilí proti úřední osobě. Auťák, který použil jako zbraň proti zasahují hlídce, zabavili pro trestní řízení. Muži hrozí kvůli nesmyslné reakci s ohledem na banální přestupek až šest let v base.

VIDEO: Důchodce na Brněnsku ujížděl před policisty.