s humorem sobě vlastním potom omluvně dodal: „Nerad si to ale připomínám, tak, prosím vás, někdy jindy a teď raději na shledanou.“ Legendární herec nezklamal. „Nerad o sobě mluví a už vůbec ne, když se má oslavovat. Je už takový,“ vysvětlil Blesku režisér Dušan Klein (79), který Somra obsadil do všech šesti Básníků.

„Rád bych s ním pozvedl číši, ale nemohu. Mám velký neurologický problém. Nemohu mluvit, vždyť to slyšíte. Pokusím se mu ale zavolat,“ vysoukal ze sebe Klein, kterému dalo práci vyslovit byť jediné slovo.

Společná oslava

„Snad neumřu a uzdravím se a se Somrem potom společně oslavíme jeho i moje narozeniny. Vždyť mně je v červnu osmdesát,“ podotkl ještě Klein, který Somra coby herce i člověka ctí nadevše. Přestože mu nebylo zdravotně nejlíp, do šestých Básníků se přemluvit nechal. „Chtěl mi vyjít vstříc. Moc dobře věděl, že bez profesora Ječmene by to nebylo ono,“ komentoval ještě Klein, který ale musel Somrovi slíbit, že bude natáčet pouze vleže.

A co sedmý díl Básníků? „Pokud dojde k natáčení sedmičky, sejdeme se už v krematoriu,“ zavtipkoval herec na premiéře šestého dílu. „Asi tak bych to také nějak řekl. Sedmička už asi nebude,“ dodal teď k tomu Klein.

Fotogalerie
36 fotografií