Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Tyran (32) uvázal psa v lese u stromu. Nechal ho napospas smrti vyhladověním

Autor: ital - 
13. dubna 2019
10:15

Ukrutným způsobem se na konci prosince zachoval páníček (32) stafordšírského teriéra z Mimoňska. Pro jeho údajné problémové chování se chtěl psa zbavit a to i přesto, že jej měl již 7 let a za celou dobu s ním ani jednou nepodstoupil výcvik. Místo převýchovy však raději psa odvedl do lesa, kde jej chtěl nechat vyhladovět. Naštěstí jej našel přivázaného ke stromu člověk, který chodí na místo krmit zvěř. Tentýž muž rovněž informoval policii.

Na konci roku, 29. prosince 2018, informoval policii muž z Mimoňska, který chodí do místního lesa krmit zvěř, že nalezl u stromu přivázaného stafordšírského teriéra. Pes u sebe neměl žádné jídlo ani vodu. Městští strážníci z Mimoně se vydali na místo, kde zvíře zajistili a převezli do útulku. Státní policie si vzala na starost pátrání po majiteli psa.

Bezcitného páníčka se podařilo dopadnout tento týden v Turnově na základě celostátního pátrání a také díky uživatelům facebooku, kteří podle fotografií psa majitele (32) poznali a jméno policistům sdělili. Zadržený policii sdělil, že dostal psa jako štěně před 7 lety a bez jakéhokoliv výcviku se o něj staral až do loňské zimy. Pes podle jeho slov začal poslední dobou projevovat známky problematického chování. Neměl prý rád lidi pod vlivem alkoholu, jelikož mu jednou opilá žena šlápla na tlapku. Zvíře ji poté napadlo.

„Muž se rozhodl, že se svého psa zbaví a nad způsobem asi dlouho nepřemýšlel. Namísto toho, aby ho nabídl na převýchovu nějaké chovné stanici nebo ho dal útulku, přivázal ho na pevno ke kmeni stromu bez vody a jídla a odešel od něj,“ informovala na internetových stránkách policie Libereckého kraje.

„Naštěstí ho tu do 24 hodin našel oznamovatel. Podle veterinárního lékaře pes vydrží mnohem déle bez jídla než bez vody. Pokud k ní nemá přístup tři až pět dní, nastávají u něj velmi vážné zdravotní komplikace, které vedou až ke kolapsu organismu, od kterého už není daleko k definitivnímu konci života,“ informuje dále policie.

Zatčený páníček, který čelí podezření z přečinu týrání zvířat, policistům pověděl, že neměl v úmyslu se pro psa vrátit. Byl tedy s jeho bolestivou smrtí naprosto srozuměn. Nyní mu hrozí až dva roky pobytu za mřížemi.

Linkavera ( 15. dubna 2019 20:18 )

Mínus 20 kg za dva týdny! Bříško zmizí bez poškození zdraví! Potřebujete >>>> www.SlimExtrem.com

petr12 ( 15. dubna 2019 18:33 )

Obnovte jáchymovské doly pro verbež,dobytek!!

fido2 ( 13. dubna 2019 17:15 )

Za mrtvé dítě dostane žena doživotí, muž tak max.tři roky. Trestá se podle pohlaví a počítá se s tím, že muž nevydrží křik dítěte moc dlouho.

fido2 ( 13. dubna 2019 17:12 )

Chudák, takového pejska jsme měli, dožil se necelých 16-ti let.

zdravymozek ( 13. dubna 2019 12:57 )

Asi je těch čoklú hodně.....

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání