Své 70. narozeniny hodlá oslavit herec, dabér a bavič Ota Jirák s celou svou rodinou v takzvaném věčném městě. „Od dcery jsem dostal prodloužený víkend v Římě,“ pochlubil se Blesku muž, jehož hlasem na televizních obrazovkách promluvil například mimozemšťan Alf, mamut Manny z Doby ledové nebo Hele ze Studia Kamarád.

Zatím se těší víceméně dobrému zdraví, a to i když přiznal, že ho trápí spánková apnoe a astma. Jeho vlastními slovy sice „snídá jedenáct prášků a večeří čtyři“, přesto však vypadá báječně. A sedm křížků na krku by mu rozhodně nikdo netipoval!

Do Itálie se nyní Jirák chystá s manželkou Drahomírou (66), dcerou Terezou a zetěm, a už teď se těší na skvělý program, který mu zajistili – mimo jiné se nemůže dočkat například luxusní večeře v jeho oblíbené restauraci. „Tam pizzu nedostanete, zato mají samé delikatesy Made in Italy, včetně širokých nudlí s lanýži. Těch se můžu užrat!“ prozradil oslavenec se smíchem. Navíc bude mít tenhle výlet naprosto bez starostí, letenku, hotel, a dokonce i taxík má dopředu zařízený.

Jirák, kterého diváci mohou velice často vídat v lékařských rolích (například v seriálu Ordinace v růžové zahradě 2 nebo Modrý kód), podle svých vlastních slov jezdí do Říma i se svou paní poměrně pravidelně. „Dvanáct let tam už létáme a vždycky před Vánoci. Máme tam spoustu přátel. Tentokrát tam díky dceři poletíme dvakrát,“ doplnil potěšeně. „A mám z toho radost, to město miluju. Bude nádherné v něm strávit tohle úctyhodné jubileum.“

Herec, který tráví hodně času v roubence v Neveklovicích u Českého ráje, je mimochodem velkým milovníkem zvířat. Dlouhá léta mu na chaloupce dělal společnost roztomilý hnědý jezevčík Čenda. Ten ovšem na počátku letošního roku zemřel...

V narozeninovém rozhovoru pro rádio Impuls ale Jirák s úsměvem zmínil, že si za týden pojede pro nového čtyřnohého kamaráda. Zase to bude jezevčík, a už pro něj s manželkou mají vybrané i jméno - bude to tentokrát Ferda.

VIDEO: Jak bydlí Ota Jirák? 

Video
Video se připravuje ...

Jak bydlí Ota Jirák? Štábu Můžu dál ukázal svou chalupu! TV Barrandov

Fotogalerie
24 fotografií