Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Dva sígři na útěku (9 a 10) zkopali a oloupili chlapce v Ostravě: Do ústavu se nevrátili

Dvojice problémových chlapců na vycházce přepadla vrstevníka a oloupila ho (ilustrační foto).
Dvojice problémových chlapců na vycházce přepadla vrstevníka a oloupila ho (ilustrační foto).  (Autor: Profimedia)
Autor: ČTK - 
12. dubna 2019
15:52

Ještě jim nebylo jedenáct let, ale už si vysloužili soudem nařízenou ústavní výchovu. Jenže ani ta dvojici chlapců (9 a 10) nepřinesla poučení, natož nápravu. Během vycházky totiž napadli a oloupili svého vrstevníka. Při přepadení si navíc počínali překvapivě brutálně.

Dva školáci ve věku devět a deset let napadli v Ostravě devítiletého chlapce a vzali mu hodinky. Čin spáchali, když se nevrátili z vycházky do ústavu, kam je umístil soud. Žádný závažný postih jim však nehrozí.

Vzhledem k věku nemohou být trestně stíháni. Dospělému by za loupež hrozilo až deset let vězení. O případu v pátek informovala policejní mluvčí Gabriela Pokorná.

Kopali do něj, dokud neupadl

Devítiletý chlapec si hrál večer u domu. Přistoupili k němu dva chlapci, začali se s ním bavit a pak mu řekli, ať jim dá hodinky. „Když oběť na požadavek nereagovala, byla napadena opakovanými kopy,“ uvedla Pokorná.

Útok pokračoval až do chvíle, kdy chlapec upadl na zem. Jeden z násilníků mu pak odepnul hodinky za více než 500 korun a oba útočníci utekli.

Napadení v poslední době přibylo

Kriminalisté ohledali místo činu a také díky analýze záznamů z kamer našli stopy vedoucí ke dvěma pachatelům. Uloupené hodinky policisté u dětí našli. „Děti byly předány zpět do ústavu,“ uvedla policejní mluvčí.

K incidentu došlo k době, kdy Českem otřásl loupežný útok skupiny chovankyň diagnostického ústavu v Praze 4 na vychovatelku. V sobotu ji napadly a sebrali ženě peníze a mobilní telefon. Policie je postupně pozatýkala. Teď budou čelit stíhání pro loupež. Chlapcům školou povinným se ale podobný postih vzhledem k jejich nízkému věku vyhne.

antismejd ( 12. dubna 2019 16:15 )

To čumím!! To ilustrační foto totiž jasně říká o jaké etnikum jde...a je to 100% tutovka

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání