Nový vizuální koncept má za sebou světovou premiéru v Bratislavě, česká následuje v pátek v brněnské hale na Vodové. Po vstupenkách se jen zaprášilo. Nová tvář hudebního projektu Michala Dvořáka totiž sází na 3D projekce a propracované vizuální pojetí. 

Fascinace barokní hudbou

„Barokní hudba v rockovém pojetí na pozadí nejnovějších technologií fascinuje po celém světě a přirozeně představuje nejen mladým posluchačům klasickou hudbu v moderní nadčasové podobě. Původní příběh jsme výtvarným pojetím a nejmodernějšími technologiemi posunuli o level výš a já se nemůžu dočkat reakcí domácího publika,” svěřil se Blesku autor a producent projektu.

Vizuální část je kompletně přepracovaná. Show ovlivní světelná podoba scény, nově doplněné o lasery. Důraz je kladen na zrcadlení krásy baroka, Benátek, vizualizaci hudby a prostor pro divákovu imaginaci. 3D efekty, tanec a interaktivní projekce diváka nadchnou.

„V Bratislavě mi spadl velký balvan ze srdce,“ popsal Dvořák pocity po reakci nadšeného publika. Koncertní show vypráví příběh barokního genia Antonia Vivaldiho. Za mysteriózním libretem stojí úspěšný spisovatel a dramatik Tomáš Belko.

Příběhem provází hlas agenta 007

Exkluzivním hostem multimediální show je hollywoodská hvězda Pierce Brosnan. Představitel agenta 007 namluvil hlavní roli v příběhu. „S Piercem Brosnanem jsem se setkal na přelomu roku v  Los Angels, kde proběhlo i samotné natáčení. Pierce je neskutečný profesionál a zároveň velmi přátelský a milý člověk. Dokonce uvažuje, že se přijede v květnu podívat na premiéru naší show do Prahy,“ dodal Michal Dvořák.

Přípravou nové show strávil více než rok života. „Ale nejsem v tom sám. Na pódiu se představí třicet spřízněných duší. Dalších třicet pracuje v přítmí kolem pódia tak, aby výsledný efekt byl dokonalý. V tom je kouzlo společné práce. Všichni chceme, aby výsledek stál za to,“ svěřil se Dvořák.

Sázka na mladé hudebníky

Do roku 2019 vstupuje Vivaldianno Reloaded s novým hvězdným obsazením. Autora a producenta Michala Dvořáka doplní špičkoví mladí hudebníci, jakými jsou například koncertní mistr České filharmonie Jiří Vodička, populární violoncellistka Terezie Kovalová a další čeští i zahraniční sólisté.

Art-rockovou energii dodává smyčcové kvarteto, elektrické a akustické kytary, perkuse, etnické nástroje a bicí nástroje. Hudební a obrazový zážitek umocňují úchvatní zrcadloví lidé Mirror Family a působivá taneční choreografie.

Světové turné: V jednání je 50 koncertů 

Po Bratislavě a Brnu se show představí 1. května v O2 aréně v Praze a o dva dny později v Třinci ve Werk aréně. Následně čeká novou verzi Vivaldianno více než 50 koncertů na všech kontinentech.

Fotogalerie
9 fotografií