Když se Harry McNulty do konkurzu na práci hlásil, počet jeho konkurentů byl neuvěřitelných 37 tisíc. A přeci vyhrál. Šestadvacetiletý hráč ragby z Dublinu tak bude mít možnost se společností Royal Caribbean International procestovat celý svět. Firma se tímto způsobem snaží najít někoho, kdo je zkušený cestovatel a zároveň i talentovaný fotograf, který umí zachytit okamžik a vše správně propagovat na sociálních sítích.

Milovníka cestování vybrala k práci porota složená z kytaristy skupiny The Vamps Jamese McVeye a spisovatelky Nadii El Ferdaoussi. Díky jejich rozhodnutí tak bude moci mladík během tří týdnů procestovat třeba Japonsko, Aljašku, Norsko, Portugalsko, Dubai a především se podívá na soukromý karibský ostrov, kde je „základní tábor“ celé akce. Za vše dostane navíc královsky zaplaceno. V přepočtu přibližně 176 tisíc korun.

Pro Harryho to sice pravděpodobně bude celoživotní zážitek, ale tenhle mladík má cestování doslova v krvi. Milovník poznávání cizích kultur se narodil finančníkovi, který v současné době nastupuje za ragbyovou reprezentaci Bahrainu, a ženě, pro kterou je létání po světě přímo prací. Je letuškou v soukromé flotile bahrainského krále Sheika Isa Bin Salmana Al Khalifi.

Harry do dnešního dne procestoval téměř vše, co na světě vůbec jde. Jako hráč irského ragbyového týmu pro turnaje Sevens byl jen za minulý rok v Uruguay, Chile, Hong Kongu, Istanbulu, Jordánsku, Francii a na Fidži. Od ledna ale také nezahálel a do dnešního dne se podíval již do New Yorku, Jihoafrické republiky a opakovaně do Hong Kongu. Vše také poctivě zdokumentoval na svém instagramovém účtu @saltynuts_. Má tam v tuto chvíli přes 700 příspěvků a téměř pět tisíc sledujících.

A co vůbec mladík na svou budoucí práci říká? „Byla to pro mě obrovská senzace, šok. Šance procestovat celý svět a inspirovat lidi zaznamenáváním neobyčejných míst, z poloviny těch, které jsem nikdy nenavštívil, to zní jako úžasný životní styl a šance se takovým člověkem skutečně stát. Už se nemůžu dočkat, až to dobrodružství začne,“ nechal se slyšet Harry.

Fotogalerie
49 fotografií