Herec Michal Novotný je především seriálová hvězda. Televizní diváci ho moc dobře znají například z Ordinace v růžové zahradě, Kriminálky Anděl, Ohnivýho kuřete, z Krejzových či Kameňáku. Většina rolí, kterých se zhostil, jsou buď humorné charaktery, anebo dobromyslné a neškodné typy, co by ani mouše neublížily. Jednou z prvních velkých rolí, kde se objevil, byl přitom vojín Růžička ve filmu Tobruk Václava Marhoula (59), což byl v podstatě žoldák – a to je zásadní protiklad jeho komickému vystupování v improvizační show Partička, kde nahradil Ondřeje Sokola (47).

Neméně úspěšný je i na prknech, která znamenají svět. Objevuje se v celé řadě divadelních her, nejen komických, ale i těch vážných, a dokonce také v muzikálech. Kromě Iaga Janka Ledeckého (56) se nově převléká za ženu v muzikálu Kvítek mandragory, což je detektivní muzikálová komedie s písněmi Heleny Vondráčkové (71). A pod širým nebem si zahraje na Letních shakespearovských slavnostech, kde si střihne part ve známé taškařici Veselé paničky windsorské.

Jako herec je tedy populární, bohužel se však tenhle rodák z Kolína nechvalně proslavil svým nechutným výstupem v rychlém občerstvení. Tam se totiž, povzbuzen alkoholem, dostal do křížku nejprve s pokladní a pak i s její nadřízenou. Mladší ženu počastoval vulgárními nadávkami a výhrůžkami, údajně ji měl i fyzicky napadat, a poté, co na něj vedení daného obchodu zavolalo policii, skončil na záchytce. Výpovědi svědků, kteří incident na vlastní oči viděli, byly velice drsné – sympatický Novotný se zkrátka nezdá.

Chyba podle něj byla na obou stranách. „Na mě můžete křičet tak pět vteřin, pak následuje reakce, která přišla i tady. Kdyby se chovala jako dáma, tak bych jí nikdy neřekl, co jsem řekl,“ prohlásil herec letos v lednu při rozhovoru pro Blesk TV Magazín. Důvod jeho zlostného výbuchu byl přitom bizarní, rozzlobila ho neochota slečny u pokladny dát mu za vyšší cenu méně jídla (jelikož by tolik prý nesnědl a nemá rád plýtvání penězi). Novotný celý incident s odstupem času považuje za trapný a nerad se o něm baví. A stejně tak tajnůstkářský je také, co se týče jeho soukromí…

VIDEO: Ukázka ke komediálnímu seriálu Krejzovi, kde Novotný hraje gaye Páju

Video
Video se připravuje ...

Krejzovi ukázali znělku! Nový komediální seriál od neděle na Primě! FTV Prima

Fotogalerie
31 fotografií