Letošní devátá řada seriálu bude podle všeho poctou slasherům – tedy podžánru hororu, který je založen na jednoduché premise. Sériový vrah zabíjí jednu oběť za druhou, a to obvykle obzvlášť brutálním, krvavým a explicitním způsobem.

Pocta slasherům

Nejznámějšími zástupci tohoto podžánru jsou série jako Pátek 13., Halloween, Dětská hra, Texaský masakr motorovou pilou nebo Noční můra v Elm Street. A vypadá to, že American Horror Story 1984 vykročí v jejich šlépějích.

V krátkém teaser traileru pojatém v retro stylu, který otec celého seriálu Ryan Murphy zveřejnil na svém instagramu, je vidět dívka utíkající v temném lese před zabijákem s nožem. I když se jí podaří pláchnout do strašidelné chaty, bezpečí je v nedohlednu.

Vrací se Emma Roberts

V letošní řadě se určitě objeví herečka Emma Roberts a akrobatický lyžař a začínající herec Gus Kenworthy. Roberts se již objevila v několika předešlých sériích, pro Kenworthyho půjde o premiéru. Kdo se dále představí v hlavních rolích, je nejasné.

Určitě se ale nevrátí Evan Peters, který se dosud objevil ve všech sezónách, ať už ve velkých nebo malých rolích. V rozhovoru pro magazín GQ prozradil, že měl z postav, které ztvárnil, deprese a že si na něm účinkování v seriálu vybralo svou daň.

Premiéra bude na podzim

V minulosti již tvůrci zvolili nejrůznější témata. Od strašidelného domu, sanatoria pro psychicky narušené, zrůd z cirkusu, až po čarodějnice, děsuplný hotel nebo svět po jaderné apokalypse. 9. řada American Horror Story bude mít premiéru na podzim.

Fotogalerie
32 fotografií