Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Rekordní výhra 4,8 miliardy jim zničila manželství! Rozvod po 38 letech

Autor: ital - 
10. dubna 2019
17:03

Skotští manželé Colin a Christine Weirovi vyhráli před osmi lety v loterii pohádkovou částku. V přepočtu shrábli téměř 4,8 miliardy Kč a jednalo se o největší výhru ve Velké Británii vůbec. Avšak po osmi letech od jejich výherního dne se naplnila loterijní kletba. Manželé se po skoro čtyřicetiletém společném soužití rozhodli jít každý svou cestou.

V roce 2011 vyhráli manželé Colin (71) a Christine (62) Weirovi pohádkovou částku, která je rázem zařadila na seznam nejbohatších lidí v Británii. Po shrábnutí částky 4,8 miliardy Kč předběhli i takové celebrity, jako je např. Ringo Starr, David Bowie nebo Sir Sean Connery a skončili těsně za manželi Beckhamovými.

Nyní, po 38 letech manželství, však dvojice žijící ve městě Largs v hrabství Ayrshire oznámila, že od sebe odcházejí. Podle jejich přátel byl rozvod manželů „otevřeným tajemstvím“. „O jejich rozchodu se šuškalo již mnoho měsíců. Již od minulého léta žili odděleně,“ pověděl jeden z místních. Podle prohlášení manželů se však rozešli v dobrém.

Colin je veliký fotbalový fanoušek a svému oblíbenému klubu Patrick Thistle v Largsu pomohl zrenovovat hřiště a také jim věnoval cca 30 milionů Kč, aby mohl tým uhradit účty a založit akademii pro mladé sportovce. „Jsem fanouškem Thistlu už od malička a trávil jsem hodně času na stadionu Firhill. Já i Christine jsme velmi rádi, že jsme mohli klubu pomoci dosáhnout finančního zabezpečení,“ vysvětlil.

Bývalý kameraman Colin a bývalá sestřička na psychiatrii Christine, nyní oba v důchodu, rovněž věnovali 30 milionů Kč Skotskému národnímu divadlu, když zakládalo nové středisko v Glasgow. Od roku 2011 také třikrát věnovali 30 milionů Kč skotské politické straně SNP.

jasnovidec01 ( 15. dubna 2019 14:47 )

Zmagořili z prachů....nuděj se tak nemají žádné starosti a tím se odcizili...jojo...ty prachy

Monikay ( 10. dubna 2019 17:46 )

být tou paní, mít takové prachy tak se nechám předělat, ať jsem trochu k světu

Zobrazit celou diskusi