Izraelský deník Ha’arec informuje, že zpěvačka jako host 64. ročníku soutěže vystoupí v hale Convention Center s jednou novou písničkou a jedním prověřeným hitem. Se svým astronomickým honorářem se stane nejdražším účastníkem v dějinách Eurovision Song Contest. S sebou si přiveze štáb čítající 160 lidí včetně tanečnic a muzikantů. Co nebo kdo tedy stojí za jejím pozváním?!

Podle listu Times of Israel má účet za návštěvu Madonny zatáhnout kanadsko-izraelský podnikatel Sylvan Adams (59). Ten se stal známým poté, co jako fanda silniční cyklistiky vysolil bezmála dvě miliardy korun za to, aby loňské Giro d’Italia odstartovalo v Jeruzalémě.

Dalších 114 milionů dal realitní magnát do vesmírného projektu SpaceIL, který má Izraelce dostat na Měsíc. Ostatně přemluvit Madonnu mu prý nedalo moc práce. Jako vyznavačka židovské kabaly má k Izraeli vřelý vztah a už nejméně třikrát jej navštívila.

V roce 1968 se známé soutěže, tehdy nazývané Velká cena Eurovize, zúčastnil Karel Gott, ale jako reprezentant Rakouska. V posledních letech má ale i Česko své zastoupení, loni Mikolase Josefa (23), který skončil šestý. Letos štěstí zkusí Albert Černý (30) s Lake Malawi. 

Alberta Černého s Lake Malawi čeká největší vystoupení v životě! Jak se na Eurovizi připravují?

Video
Video se připravuje ...

Alberta Černého s Lake Malawi čeká největší vystoupení v životě! Jak se na Eurovizi připravují? Martin Balcar, Aleš Brunclík

Fotogalerie
89 fotografií