Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Při soutěži si zlomila obě nohy: Gymnastka podstoupila operaci: Bude ještě někdy chodit?

Autor: ital, ital - 
9. dubna 2019
18:29

V pátek na gymnastické soutěži ve středisku Pete Maravich Assembly Center ve městě Baton Rouge v Louisianě hrozivý pád ukončil sportovní kariéru gymnastky Samanthy Cerioové (22). Po dvojitém saltu si totiž přerazila obě dvě nohy, vykloubila kolena a přetrhala vazy. V pondělí zamířila na náročnou operaci.  

Nadějná gymnastka Samantha Cerioová (22) cvičila na páteční soutěži v americkém státě Louisiana sestavu v prostných, při níž chtěla předvést také dvojité salto vpřed. Tento akrobatický prvek však navždy ukončil její sportovní kariéru. Po provedení nebezpečného kousku dopadla dívka na podlahu tak tvrdě, že si přerazila obě dvě nohy. Nezachránila ji ani žíněnka.

Kromě zlomenin obou bérců skončila gymnastka také s vykloubenými koleny a přetrhanými vazy. „Po 18 letech pověsím své řemínky na hřebík a křídu nechám ležet. Nemohu být více hrdá na to, jakou osobu ze mne gymnastika udělala. Naučila mě tvrdé práci, pokoře, čestnosti a oddanosti. Možná že to neskončilo úplně podle mých představ, ale v životě se nic nedaří podle plánů,“ napsala později na sociálních sítích.

Zdravotníci jí museli umístit nohy do vakuových dlah a z haly ji vynést na nosítkách. Diváci jí ve stoje věnovali bouřlivý potlesk. Její trenér Jeff Graba oznámil, že Samantha musí na operaci. Do naplánované svatby přitom v době úrazu zbývaly jen necelé dva měsíce.

Půvabná gymnastka a její snoubenec Trey Wood obřad naplánovali na 1. června. Letos má Samantha rovněž dělat závěrečné zkoušky na vysoké škole leteckého a vesmírného inženýrství. Po svatbě se chtějí s manželem přestěhovat do Seattlu, kde začne dnes již bývalá sportovkyně pracovat pro společnost Boeing.

Podle trenéra operace, kterou v pondělí provedl orthoped James Andrews, trvala 2,5 hodiny a byla naprosto úspěšná. „Víme, že cesta k plnému uzdravení bude dlouhá a náročná, ale jsme přesvědčeni o tom, že bude úplně v pořádku,“ uvedl trenér na svém twitterovém účtu.

Zobrazit celou diskusi