Bylo jí osmnáct, když stála na pódiu ostravské haly, kde historicky první československou Miss v roce 1989 sledovalo zvědavých 16 tisíc diváků. Ivana Christová byla na první pohled odlišná od ostatních blonďatých účastnic.

Jakmile vyhlásili její jméno, diváci ji vypískali. „Pro mě to byl obrovský šok. Ty pocity byly rozpolcené, tím, že to bylo spojené s tím velkým pískáním v ostravské hale, kde za mnou nebyla velká obrazovka a ti lidi mě skutečně neviděli.“

„Ale pamatuji si, že jsem za prvé nechtěla, aby mi spadla korunka, která byla hodně těžká. A za druhé, že jsem nechtěla plakat. Tak jsem si hryzla do dásní, až to hrozně bolelo, ale udržela jsem to bez slz. Dál si to nepamatuji, bylo tam strašně moc emocí,“ zavzpomínala pro Blesk.cz Ivana na první momenty svého vítězství.

Video
Video se připravuje ...

První Miss Christovou po výhře vypískali! Ji ale zajímala jen jedna věc Tereza Kühnelová, Aleš Brunclík

Živit se modelingem ovšem nebyl její sen. „Za komunismu nebylo moc možné mít sen stát se modelkou, nic takového neexistovalo. Ale jednoduše se to tak odehrálo, ale jedna věc, která mě na celé té věci zajímala, bylo vydělat si na automatickou pračku, protože jsme ji neměli. A to bylo první, co jsem chtěla. Všechno pak přišlo postupně, ale za první honorář z Miss jsem si koupila rifle,“ přiznala nám modelka, která v průběhu své kariéry založila nadaci a nyní už 14 let se svou dcerou Danielou (24) podniká v kosmetice.

VIDEO: Tohle je krásná dcera Christové: Modeling nikdy! Jsem malá a stará!

Video
Video se připravuje ...

Tohle je krásná dcera Christové: Modeling nikdy! Jsem malá a stará! Petr Soukup, Markéta Reinischová

Fotogalerie
85 fotografií