Gregorini byl ředitelem Divadla Na Vinohradech v letech 2000 až 2012, a jeho uměleckým šéfem byl v tu dobu právě manžel Žilkové  Martin Stropnický (62). „Byl to muž, který byl v divadle velmi důležitý. Nebyl totiž od kumštu, byl především ekonom, a proto přistupoval k věcem pragmaticky, a vyvažoval tím často emotivní nálady herců. Byl protipólem jejich horkých hlav, a možná i proto byl velmi oblíbený," zalitovala Gregoriniho odchodu pro Blesk Žilková.

Sama k němu měla blízko i z jiných důvodů. „Byl svědkem na mé svatbě s Martinem. Mně šla tehdy za svědka Kateřina Neumannová a Martinovi svědčil právě pan Gregorini. Znali se dlouhá léta, už od Martinova prvního angažmá na Vinohradech, kam přišel hned po škole v osmdesátých letech," dodala Žilková.

Ta ráda vzpomíná třeba na Gregoriniho vyprávění o svém původu. „Byl jednou hostem v mojí talk show Pustit žilou, kde se o tom rozhovořil. Přišel do ní i se svým bratrem, který zástával ekonomickou funkci v Národním divadle."

„Vyprávěl tehdy, že jeho tatínek pocházel z Jižní Ameriky, kde maminka otěhotněla a poté se ve vysokém stupni těhotenství vrátila lodí zpět do Čech. Bylo to velmi rizikové. Otec však zůstal za oceánem, a Jindřich s bratrem vyrůstali bez otce. Neměli jednoduchý start do života," prozradila zarmoucená herečka.

VIDEO: Unikát z rodinného archivu: Žilková vytáhla 55 let starou fotku manžela

Video
Video se připravuje ...

Unikát z rodinného archivu: Žilková vytáhla 55 let starou fotku manžela Jan Jedlička

Fotogalerie
30 fotografií