Od sympatické Romky Veroniky, za níž televizní štáb zamíří v úterý, by na Žižkově asi nikdo nečekal arabské pokrmy. Všichni se dlouho ostýchají zeptat, proč se rozhodla zrovna pro tohle menu. Odvahu sebere až blonďatá Lenka, maminka na mateřské dovolené. „Můj manžel pochází z Alžírska,“ vysvětlí Veronika, která má s manželem Rahebem tři děti, sedmnáctiletého syna Mohameda, a dvě dcery, třináctiletou Miriam a sedmiletou Lilianu.

Krmě, kterou Veronika připraví, je tedy poplatná exotickému původu jejího muže – a to i přesto, že mezi její nejoblíbenější jídla patří velice tradiční guláš s knedlíkem. Alžírskou kuchyni však také miluje. „Naučila jsem se to vařit díky tomu, že tam jezdíme pravidelně na dovolenou. Postupně jsem se to od nich naučila, odkoukala, a zjistila jsem, že mi ta alžírská kuchyně sedí,“ vysvětluje Veronika.

Dokonce i dezert, který nachystá, je z Alžírska, a podle slov paní Veroniky půjde o jednodušší verzi baklavy (což je takový hodně sladký a tučný zákusek z mletých ořechů, sušeného ovoce, medu a těsta). „Tenhle recept je od mý švagrový z Alžíru,“ dodává Veronika. Uctí tím ale své hosty, kteří se zmiňovali, že příliš sladké cukrovinky nevyhledávají?

Tento týden Prostřena! má zkrátka svým divákům co nabídnout. V Praze a středních Čechách se navzájem pohostí čtyři ženy a jeden muž, kteří se zároveň snaží splnit takzvaný úkol týdne: a ten by měl být, vzhledem k tomu, že je jaro, zdravý a zelený. Meníčka tedy rozhodně nejsou jako přes kopírák a rozmanití jsou i soutěžící a jejich bydlení.

Mladá Monika, která pracuje v marketingu, například v pondělí předvedla maličký byt s kuchyňkou, která nemá dřez, za což sklidila obdiv svých spolusoutěžících, v pátek zase sympatický zahradník Tomáš vyvolá debatu svými fotkami v ložnici. Tiskne se na nich totiž k jinému mladému muži, což spustí spekulace o jeho sexuální orientaci.

VIDEO: Úterní Prostřeno: Romka na pražském Žižkově vaří arabské pokrmy!

Video
Video se připravuje ...

Úterní Prostřeno: Romka na pražském Žižkově vaří arabské pokrmy! FTV Prima

Fotogalerie
6 fotografií