Roky nemoc v rodině tajila. „Můj táta je cukrovkář a já jsem moc ráda, že se více lidem ukáže, jak těžké to cukrovkáři mají. A jsem opravdu ráda, že jsem právě spot na cukrovku mohla natočit já, protože je mi to téma opravdu blízké,“ prozradila představitelka sestřičky Petry Horvátové z Modrého kódu.

Tím, že má herečka s touto problematikou osobní zkušenost, neváhala natočit spot pro Český červený kříž. „Když jsem byla oslovena, abych natočila edukační spot, tak jsem se ani sekundu nerozmýšlela a hned jsem na nabídku kývla,“ přiznala herečka.

„Vím, že lidi kolikrát nedokážou oddělit nebo rozeznat to, jestli má někdo záchvat cukrovkářský, nebo je opilý. Tím, že člověk, který má tenhle šok, opravdu vypadá jako opilý. Takže jsem ráda, že to ve spotu říkáme, aby se ti lidi nebáli zasáhnout a pomoci,“ dodala herečka. Cukrovka je dědičná nemoc. Pokud je otec diabetik, je riziko pro jeho potomky 3 až 8 %. Eva měla ale štěstí.

Poté, co Evu v létě 2017, krátce po porodu syna Nathaniela, opustil přítel a otec dítěte, rozhodla se, že bude sama. Muzikant Michael Krásný (35) se se synem vídá, ale jinak se věnuje kariéře. S výchovou jí pomáhala maminka, která kvůli tomu přesídlila z Hlučína do Prahy. V týdnu ale Eva prozradila, že je vše jinak. „Už to trvá pár týdnů, jsem zamilovaná, je to čerstvé a je to moc hezké,“ sdělila Super.cz. Přes rok byla muzikálová hvězda známá i z Tváře sama.

VIDEO: Eva Burešová: Měla jsem ledvinovou koliku, prošla jsem si peklem

Video
Video se připravuje ...

Eva Burešová: Měla jsem ledvinovou koliku, prošla jsem si peklem David Turek, Aleš Brunclík

Fotogalerie
35 fotografií