Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Kuřák odhodil nedopalek na parkovišti: Sledování, využití kamer a 17 000 pokuty!

Úředníci měli v rukou nezpochybnitelný důkaz viny (ilustrační foto).
Úředníci měli v rukou nezpochybnitelný důkaz viny (ilustrační foto).  (Autor: MČ Praha 4, Čisté město, Zvedni cígo!)
Autor: yks - 
7. dubna 2019
16:00

Odhození nedopalku se hrubě nevyplatilo muži, který znečistil veřejný prostor na parkovišti v britském městečku Hook. Byl přistižen při činu a oslovili ho hlídači, kteří podle nového nařízení kontrolují znečišťování ulic nedopalky a pejskaři. Jenže u toho nezůstalo.

Kuřák Glen Barber nebude na návštěvu městečka v britském hrabství Hampshire rád vzpomínat. Cigaretu, kterou vykouřil na záchytném parkovišti Hartley Wintney nedaleko, totiž odhodil na zem. Byl při tom přistižen úředníky dohlížejícími na čistotu. Ti ho hodlali pokutovat.

Barber si z toho nic nedělal. Úředníkům nahlásil falešné jméno a dal se na ústup. Jaké ale bylo jeho překvapení, když mu domů přišlo předvolání před magistrátní soud do města Grimsby. O případu informoval portál Grimsbytelegraph.

Jak vyšlo najevo, muži odpovědní za čistotu anglických ulic muže stopovali a pomocí pouličních průmyslových kamer nakonec zjistili, kam zamířil a o koho se jedná. Za nezaplacení pokuty ho čekaly nemalé nepříjemnosti.

Byla to možná nejdražší cigareta v jeho životě. Soud mu kladl za vinu znečišťování veřejného prostranství, uvedení falešných informací městským úředníkům, přičetl soudní výlohy a další poplatky. Nakonec mu za titěrný přestupek, jehož se dopustil v říjnu 2018, udělil pokutu ve výši 570 liber, což v přepočtu činí 17 000 korun. 

Šéfka magistrátu Patricia Hughesová si verdikt pochvalovala a chválila také úředníky, kteří se do případu zlovolného kuřáka zakousli jako vlčáci. „Tento případ posílá všem jasný vzkaz. Nebudeme tolerovat znečišťování našeho okrsku,“ prohlásila.

PPP150W ( 7. dubna 2019 20:50 )

V Anglii jsem poměrně často a takovej bordel, jaký je tam ve večerních hodinách a ulicích není ani tady. Dlužno podotknout, že ve Francii to není lepší.

Desterz ( 7. dubna 2019 17:44 )

Twl! Tady je imho svět v totálním rozkladu, ekonomové uzavírají sázky jestli se to zhroutí příští rok nebo až nějaký další, drogy tečou ze třetího světa proudem, bossové rozkrádají národní majetky ve velkém, rodina jako svazek muže a ženy je přežitek, planeta je zavalená odpadky, byrokracie už se tak zvrhla že se státy stávají největším nepřítelem vlastních občanů, Čína a USA si poměřují jaderné pindíky ve snaze o světovládu, epidemiologové strachy pomalu nespí a čekají kde vypukne nová pandemie z toho globálního mixu, milion dalších průšvihů na které není místo ani čas je vypisovat...a ouřadové nemají nic lepšího na práci než s velkou slávou SOUDIT člověka za jednoho p!tomýho vajgla! Co si jako myslí, že tím dosáhnou!?

havran2 ( 7. dubna 2019 17:14 )

To by se mělo zavést v Česku ! ! !

Zobrazit celou diskusi