Dámy ukázaly své kuchařské umění 2. dubna v rámci Světového dne porozumění autismu v pekárně hypermarketu Tesco Eden. Libuška Rohlíčková, která je snachou »Popelky « Evy Hruškové (67), přivedla i jedenáctiletého syna Matyáše. Toho má z předchozího manželství s rockerem Pepou Vojtkem (53). Vdaná byla ale též za zpěváka Dana Hůlku (50). 

Dalším pomocníkem hvězd byl také dvanáctiletý autista Vítek, i když ho víc zajímaly spíše technické věci, než kolik rozinek přidat do nakynutých bochánků. Ovšem nakonec to byla manželka slavného fotbalisty Tomáše Rosického (38) Radka, která zachraňovala situaci. Tradiční mazance jí šly skvěle od ruky a pomoc nabízela i ostatním. „Počkejte, já to po vás poopravím,“ smála se při pohledu na bochánky, které připravili hosté či novináři na charitativní akci.

„Já v kuchyni moc neexperimentuju. Mám ráda českou klasiku, žádné nové recepty nevymýšlím. I kluci mají rádi česká tradiční jídla,“ svěřila se Rosická, která je svým pekařským i cukrářským umem vyhlášená. Hotové mazance pak putovaly do vršovického domu pro seniory.

Pečení proběhlo pod odborným dohledem technologa pekárenské výroby Jaroslava Heptnera, a protože pomocníků není nikdy dost, ruku k dílu přiložil i Patrik Dojčinovič, výkonný ředitel Tesco pro Českou Republiku. 

VIDEO: Rosická už dříve předvedla, že je v kuchyni šikovná! 

Video
Video se připravuje ...

Jak se připravují na Vánoce známé maminky? Maminka.cz, Supermamy.cz/Igor Hellebrandt

Fotogalerie
37 fotografií