Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Řidič nedal přednost a způsobil nehodu: Zrušil celkem sedm aut!

Autor: csk - 
5. dubna 2019
23:03

Jako ve šrotovně si museli připadat ve čtvrtek odpoledne řidiči na frekventované silnici v Červeném Kostelci na Náchodsku. Během chvíle tu nabouralo sedm aut. Celou havárii způsobil jeden řidič, který při odbočení u místní fabriky nedal přednost protijedoucímu vozu.

Dopravní nehoda se stala ve čtvrtek krátce před 14. hodinou na okraji Červeného Kostelce na Náchodsku. Řidič Fordu Focus jel ve směru od Rtyně v Podkrkonoší na Českou Skalici a odbočoval vlevo na parkoviště místní firmy.

„Při odbočování se srazil s protijedoucím Volkswagenem Golf, který střet odrazil na parkoviště. Tam odmrštěný vůz postupně poškodil zaparkovaná auta Citroën Saxo, Škoda Octavia, Peugeot 406, Volkswagen Transporter a Škoda Octavia,“ popsala mluvčí náchodské policie Eva Prachařová. 

Dechová zkouška na alkohol byla u všech šoférů negativní. Celková škoda se odhaduje na 190 tisíc korun. „Policisté na místě uložili blokovou pokutu řidiči focusu, který spáchal přestupek, když nedal přednost v jízdě protijedoucímu vozidlu,“ dodala mluvčí.

Na místě krom náchodských hasičů zasahovala i dobrovolná jednotka z Červeného Kostelce. Policii pomáhali především s odtažením vozů. Při nehodě nebyl nikdo zraněn.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání