Úterní odpoledne si 41letý maník za rámeček rozhodně nedá - pokud si ho ovšem bude pamatovat. Nejprve zřejmě „trochu“ popil, a pak ho napadla osvícená myšlenka sednout na kolo a trochu se projet. U ulice Starochuchelská dorazil až k přejezdu, na kterém blikala červená světla a u nějž stálo policejní auto. Muži zákona, kteří seděli uvnitř, nevěřili vlastním očím, když spatřili cyklistu uhánět šusem přes přejezd, na němž se měl každou chvíli objevit vlak! 

„Policisté okamžitě za tímto ,hříšníkem' otočili služební vozidlo a chtěli ho zastavit, zkontrolovat a jeho protiprávní jednání v souladu se zákonem vyřešit. Jenže cyklista si s nimi začal hrát, nadneseně řečeno, na kočku a myš,“ popsal cyklistovu drzost policejní mluvčí Tomáš Hulan. V cyklistově podroušené mysli se zřejmě přece jen našel záblesk vynalézavosti - vjel totiž na cyklostezku, kam auta nemohou. Nametenému čtyřicátníkovi už ale nedošlo, že ze stezky, která o pár set metrů dál končí, bude taky muset vyjet. Policisté si tam na něj počkali a zanedlouho spadla klec. „Po zastavení provedli policisté u cyklisty orientační dechovou zkoušku, neboť i cyklista je při jízdě po pozemní komunikaci účastník silničního provozu, na kterého se také vztahuje nulová tolerance,“ uvedl Hulan. 

Zběsilý sportovec nadýchal krásné 2,00 promile. „Oba tyto zjištěné delikty tedy policisté zadokumentovali a zaslali je k vyřízení příslušnému správnímu orgánu. S ohledem na to, že cyklista nadýchal víc než jednu promile, hrozí mu pokuta v rozmezí od 25 000–50 000 Kč,“ dodal mluvčí.

Video
Video se připravuje ...

Nametený cyklista uháněl přes přejezd jako vítr. Policie České republiky

Fotogalerie
3 fotografie