Mamma Mia, Dancing Queen, The Winner Takes It All a mnoho dalších písní skupiny ABBA zná i po mnoha desítkách let téměř každý. Původní člen kapely Björn Ulvaeus se pro dánský deník Ekstra Bladet rozpovídal o plánovaném comebacku legendární skupiny a potěšil tak jistě hned několik generací hudebních fanoušků.

Podle jeho slov společně připravují dvě nové písničky 'I Still Have Faith In You' a 'Don't Shut Me Down', které by měly vyjít v září nebo říjnu tohoto roku! 

„Jedna z nich je dost popová, hodně taneční,“ prozradil Ulvaeus. „Ta druhá je taková klasická. Je seversky smutná, ale zároveň veselá. To je všechno, co k tomu prozradím,“ zamotal se do toho skladatel.

Vzápětí ale vysvětlil, že za tím stojí skvělé pěvecké kvality dvou dámských členek kapely, Agnety a Anni-Frid, které mají vlastnost, že i tu nejsmutnější písničku umí přetransformovat tak, že se na ni dá tancovat. 

I přes skvělé zprávy o nové hudbě musel Ulvaeus fanoušky poněkud zklamat. Žádné koncertní turné se totiž konat nebude! „To, že někde vystoupíme, to se prostě nestane. A to je definitivní,“ řekl rezolutně. 

Skupina ABBA byla založena v roce 1972 ve švédském Stockholmu. O dva roky později zvítězila v soutěži Eurovize s písní 'Waterloo' a od té doby prodala přes 380 milionů alb a stala se jednou z nejúspěšnějších kapel všech dob. 

Fotogalerie
25 fotografií