Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Hala na Šumpersku lehla popelem: Škoda se šplhá k 10 milionům!

Autor: ČTK - 
4. dubna 2019
15:50

Škoda při požáru průmyslové haly papíren v Olšanech na Šumpersku, kterou oheň pohltil ve středu odpoledne, se vyšplhá k deseti milionům korun. Původní odhad byl milion korun. Hala se nyní bourá, předběžná příčina požáru bude známa zřejmě v pátek.

Podle informací ČTK šlo o halu papírenské firmy, která vyrábí tiskové a cigaretové papíry. Oheň likvidovalo deset jednotek.

„Prvotně se mluvilo o tom, že škoda přesáhne milion korun. Poté se škoda upřesňovala s tím, že bude přibližně do deseti milionů korun. Hala se nyní demoluje, na místě je místní podniková jednotka. Ráno na místě proběhlo dohledání. Prvotní informace o příčině požáru a škodě bude zřejmě známa v pátek,“ uvedl mluvčí hasičů Zdeněk Hošák.

Oheň zasáhl plochu haly zhruba 50 krát 100 metrů. V hale hořela uskladněná koudel a střecha budovy se propadla. Hasiči proto mohli požár likvidovat pouze zvenku. Nakonec večer zásah z bezpečnostních důvodů ukončili. „Bylo to na základě rozhodnutí statika, který označil objekt za nebezpečný,“ doplnil Hošák. Při požáru nebyl nikdo zraněn a nikdo nemusel být ani evakuován.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání