Na uzavírky ulic, náměstí, nábřeží a mostů se motoristé musejí připravit v Praze 1, 2, 5, 7 a 8, přes něž část trasy půlmaratonu povede. Některá omezení přitom začnou už v pátek, a to v okolí náměstí Jana Palacha, kde je letošní start i cíl. V sobotu od 9:30 do 13:00 bude neprůjezdný mimo jiné Čechův i Mánesův most. Další komunikace včetně mostu Legií, Palackého a Libeňského mostu a Těšnovského tunelu bude policie uzavírat průběžně v době závodu.

„Po celé délce trasy budou policisté společně s městskými strážníky řídit a uzavírat dopravu podle aktuální situace. Jednotlivé úseky budou uzavřené na nezbytně nutnou dobu a poté, co jimi proběhne poslední závodník, bude v těchto úsecích provoz opět obnoven,“ popsal policejní mluvčí Jan Rybanský. Policisté proto prosí motoristy, aby pokyny respektovali. Většina dopravních omezení začne platit kolem 9:30 a skončí zhruba ve 13:00.

V případě, že nechcete detailně studovat jednotlivá dopravní omezení, pořadatelé doporučují stáhnout si aplikaci Waze, která bude informovat o všech uzavírkách. Celý rozpis lokalit s omezeným parkováním i uzavírek najdete ZDE.

Pražané, kteří využívají tramvajovou nebo autobusovou dopravu, musí být v sobotu při nastupování do linek obezřetnější. Řada z nich pojede odklonem nebo zkrácenou trasou. Změny se týkají tramvají 1, 2, 3, 5, 9, 10, 14, 16, 17, 18, 22, 23, 93 a autobusů 176, 194 a 207. Podrobnější rozpis změn naleznete na stránkách Dopravního podniku.

Mapa půlmaratonu 2019
Autor: Runczech

TRASA ZÁVODU:

Jana  Palacha, Křižovnická, Křižovnické  nám., Smetanovo nábřeží  (1  km),  Masarykovo  nábřeží,  Palackého  náměstí  (2  km), Rašínovo nábřeží, Plavecká, Vyšehradská, Svobodova, Rašínovo nábřeží  (3  km) ,  Palackého  náměstí,  Palackého  most,  Lidická, Svornosti  (4  km),  Strakonická  (5  km,  6  km),  otočka na  Strakonická  (7  km), Hořejší  nábřeží  (8  km) , Nábřežní,  Janáčkovo  nábřeží (9 km), Most Legií (10 km), Smetanovo nábřeží, Křižovnické náměstí , Křižovnická,  Mánesův  most  (11  km),  Klárov  (12  km),  Nábřeží  Edvarda  Beneše  (13  km),  Nábřeží  kapitána  Jaroše  (14  km),  Bubenské  nábřeží , Komunardů, Jateční  (15  km) ,  Jankovcova,  Libeňský most, Štorchova (16 km), Voctářova (17, 18 km), Rohanské nábřeží,  Těšnovský  tunel  (19  km),  Nábřeží  Ludvíka  Svobody, Dvořákovo nábřeží (20 km), Čechův most, Nábřeží Edvarda Beneše, U plovárny, Kosárkovo nábřeží » Mánesův most (21 km) a zase zpět na námestí Jana Palacha.

Fotogalerie
6 fotografií