Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Cestou do školy zachránily muži život. Proč to hrdinky Karolína (16) a Miriam (15) tajily?

Autor: chm - 
15. dubna 2019
06:00

Pomohly kolabujícímu muži na ulici v Novém Jičíně. Ostatní lidé dělali, že ho nevidí... To, že mu zachránily život, si budoucí sestřičky Karolína Kalužová (16) a Miriam Richtárová (15) nechaly pro sebe.

O jejich činu z loňského listopadu až nyní informovala školu svědkyně. Děvčatům tak téměř po pěti měsících od záchrany starosta Nového Jičína Stanislav Kopecký předal ocenění »Mladý hrdina« . „Považovaly jsme to za správné a samozřejmé,“ vysvětlily, proč se činem nepochlubily.

Co se stalo?

Vše se seběhlo během cesty do školy. „Všimly jsme si na zemi ležícího pána. Špatně dýchal,“ popsala událost Karolína. „Uložily jsme ho do stabilizované polohy, zkontrolovaly jsme mu ústa, aby něco nevdechl, a zavolaly záchranku,“ doplnila Miriam.

nika70 ( 15. dubna 2019 09:20 )

Jediný, co mě u toho vždy mrzelo, že jsem nevěděla, jak ten člověk potom dopadl. Jestli se ho podařilo zachránit.

nika70 ( 15. dubna 2019 09:17 )

Kolikrát jsem pomohla člověku, co zkolaboval na ulici, volala záchranku a mezitím se o něho starala. A nikdy mě nenapadlo, že bvych se šla někam sama pochlubit. On je to dost silný zážitek, tak člověku i trvá, než to pak vydýchá, až si uvědomí, co se všechno dělo. A myslím, že je to i normální pomoct a nežádat ovace. Nicméně holky jsou šikulky.

Zobrazit celou diskusi