V Británii není žádné věkové omezení řidičů, přesto se královna Alžběta II. rozhodla se řízení vzdát. Nesedat za volant britské panovnici doporučil její bezpečnostní tým, uvedla královská korespondentka deníku The Times Roya Nikkhahová.

Je ale možné, že se královna rozhodla pouze neohrožovat sebe i ostatní řidiče jen na veřejných komunikacích. Zda bude i nadále řídit jeden ze svých vozů značek Jaguar, Land Rover, Bentley či Rolls-Royce na svých soukromých pozemcích, není jisté. Její vozový park čítá vozidla v hodnotě přes tři miliardy korun.

„Královna se konečně rozhodla vzdát řízení na veřejných komunikacích poté, co vévoda z Edinburghu letos boural. Nad tímto rozhodnutím královna (92) pečlivě váhala, vzhledem k tomu, že řízení si užívala po dobu osmi dekád,“ uvedla Nikkhahová na twitteru.

Alžběta II. se naučila řídit během druhé světové války a později své řidičské zkušenosti rozdávala svým dětem i vnoučatům. Řízení se stalo jejím velkým koníčkem. V minulosti dokonce šokovala někdejšího korunního prince, později krále Saúdské Arábie Abdalláha, když během jeho návštěvy usedla za volant a projela s ním celé své panství.

 

Fotogalerie
32 fotografií

¨