„Hodilo mě to na držadlo nebo boční plastovou stěnu, už nevím. Pak jsem ucítila bolest v obličeji,“ popisuje pro Blesk.cz. Bolest to byla obrovská. Navíc se Simona ocitla v „kotli“ naříkajících a sténajících lidí, všude zmatek, krev, rozsypané sklo, zohýbané plechy… Sama netušila, co se vlastně stalo.

Sanitka přijela brzy a Simona byla jedna z prvních, kterou záchranáři naložili na nosítkách a okamžitě rozváželi do pěti brněnských nemocnic. Vyšetření odhalilo zlomenou lícní kost, naštípnutou čelist a pohmožděniny.

„Natéká to, modrá, je to hrozná bolest. Doktoři čekají, až to splaskne, pak půjdu na rentgen. A nejspíš na operaci do Bohunic,“ říká Simona.

Nemůže mluvit

Prognóza? Určitě týdny léčení… Mluvit kvůli zranění takřka nemůže. Kontakt s okolím tak udržuje prostřednictvím vzkazů přes sociální sítě. Mladé ženě dorazily od pondělního odpoledne stovky povzbuzujících reakcí od rodiny, přátel i neznámých lidí.

Video
Video se připravuje ...

V Brně se srazila tramvaj s trolejbusem. Srážka si vyžádala několik desítek zraněných. Aktu.cz

„Díky všem. Bylo to strašné, ale žiju. Někteří na tom byli hůř. Bohužel nešlo o apríl,“ napsala z nemocničního lůžka. Zároveň poděkovala záchranářům a přidala vzkaz cestujícím z trolejbusu. „Přeji ostatním cestujícím brzké uzdravení.“ 

Dítě je doma, řidič po operaci

Z Fakultní nemocnice Brno přišla v úterý ráno dobrá zpráva. Do domácího ošetřování lékaři propustili jedno ze zraněných dětí. „Dítě jsme už propustili. Pět dospělých je u nás. Víceméně měli středně těžká poranění. Dvě ženy šly okamžitě na operaci se zraněním nohou. Další dva muži mají otřes mozku a zhmožděniny. Pátý člověk skončil na traumatologii spíše s lehčími zraněními,“ uvedl mluvčí nemocnice Pavel Žára.

V Úrazové nemocnici ošetřili deset zraněných pasažérů, čtyři z nich zůstávají v hospitalizaci. „Řidiče jsme úspěšně operovali,“ řekl ředitel Zdeněk Buštík.

Čtyři pacienti zůstávají i ve Fakultní nemocnici u svaté Anny. „Všichni jsou na JIP. Mají vážná zranění, ale nejsou nyní v bezprostředním ohrožení života. Jeden pacient půjde na operaci,“ uvedla mluvčí nemocnice Petra Veselá.

Co se stalo?

K čelní srážce služební tramvaje a trolejbusu č. 33 došlo v pondělí ve 13.44 na křižovatce ulic Křenová a Masná v Brně. Při nehodě, kterou záchranáři označili jako mimořádnou událost, bylo zraněno 40 lidí, z toho 13 těžce. Těžká poranění nohou mají i oba řidiči. Co je příčinou jedné z nejhorších nehod posledních let, se vyšetřuje.