Kavárna se má objevit ve východní části Ortenova náměstí nedaleko tramvajové zastávky. Na tomto místě se počítá s dočasnou stavbou, která nebude mít pevné základy v zemi. Na celý záměr vypsala radnice Prahy 7 veřejnou zakázku, jedním z hodnocených kritérií bude mimo jiné i samotné architektonické řešení dočasné stavby.

Předpokladem je, aby provozovna s venkovním posezením sloužila lidem nejpozději od března příštího roku. Pokud se provozovateli podaří otevřít ještě letos, je radnice připravena poskytnout slevu na nájemném. V provozu má být podnik denně, nebude se zde podávat tvrdý alkohol. Zakázány budou plastové kelímky a tácky.

„Ortenovo náměstí je největším náměstím v Praze 7. Máme zde dvě dětská hřiště, vodní prvky i sportoviště pro veřejnost u základní školy. Ve východním cípu parku blízko tramvajové zastávky je nevyužitá plocha plánovaná pro kavárnu. Chceme umožnit oživení tohoto prostoru a současně vyřešit absenci záchodů pro veřejnost,“ sdělil k projektu starosta Prahy 7 Jan Čižinský (Praha 7 Sobě).

Zájemci se do veřejné soutěže mohou hlásit do 24. dubna. Další podrobnosti k zakázce najdete zde.