Středisko Ski Bílá zalilo slunce. Teploměry ukazovaly ve stínu 15 stupňů, ale na sluníčku bylo pocitově skoro dvakrát víc. Zimní sezona končila v letním počasí.

„Poslední možnost si zalyžovat! Do Velikonoc všechen sníh roztaje,“ halekal do mikrofonu Honza Gavelčík, moderátor show, kterou ski areál uspořádal u příležitosti konce sezony.

Kromě lyží a snowboardů přilákal nejvíce lidí závod Poolcross, ve kterém šlo o nejstylovější přejezd bazénu na čemkoli. Hodnocení se ujala vysoce nekvalifikovaná porota.K vidění na svahu byly jeptišky, dvojník Jaromíra Jágra, sjezdaři na bobech i astronauti ve vlastnoručně vyrobené vesmírné lodi.

A někteří odvážlivci se jeli zchladit polonazí. Nestyděly se ani dvě kamarádky z Horní Bečvy. „Já jsem si bazén letos dala poprvé. Dneska si to opravdu užívám, je tady super parta lidí,“ řekla Eliška Adensamová (26).

Její kamarádka Jana Švardalová (24) byla nadšená: „Celou sezonu jsem si užila nadstandardně, zima byla perfektní a dlouhá. Tenhle slunečný závěr fakt stojí za to!“