Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

SHAZAM!: Řekni jedno slovo a prožij přes dvě hodiny vážně cool zábavy!

Autor: Ivan D. Hladík - 
1. dubna 2019
08:30

Batman? Superman? Prosím vás! Takový skoro patnáctiletý kluk chce být hlavně sám sebou. Vlastně nemůže za to, že má náhodou superschopnosti. Nemůže, ale je to hlína!

V každém z nás dříme superhrdina a k jeho probuzení stačí jen trocha magie. V případě Billyho Batsona (Asher Angel, 16) stačí zvolat jediné slovo – SHAZAM! – a tento velkoměstem protřelý čtrnáctiletý chlapec v pěstounské péči se zásluhou starého kouzelníka změní v dospělého superhrdinu Shazama (Zachary Levi, 38). Shazam s dokonalým tělem s vyrýsovanými svaly si však uchovává duši dítěte a v dospělé verzi se pouští do všeho, co by dělal každý teenager, kdyby byl obdařen superschopnostmi: užíval si je!

SHAZAM!: Řekni jedno slovo a prožij přes dvě hodiny vážně cool zábavy! Od 4. dubna 2019 v kinech. SHAZAM!: Řekni jedno slovo a prožij přes dvě hodiny vážně cool zábavy! Od 4. dubna 2019 v kinech. | Vertical Ent.

Umí létat? Má rentgenové vidění? Dokáže rukama vrhat blesky? Dokáže se vyhnout zkoušce ze sociologie? Shazam se vydává otestovat hranice svých schopností s radostnou bezstarostností dítěte. Ale své schopnosti bude muset zvládnout rychle, aby mohl bojovat se smrtícími silami zla ovládanými Dr. Thaddeusem Sivanou (Mark Strong, 55). Snímek, který do českých kin vtrhne 4. dubna, režíroval Švéd David F. Sandberg (38). Naposledy české diváky děsil temnými příběhy Annabelle 2: Zrození zla (2017) nebo Zhasni a zemřeš (2016). Tentokrát nás ale chce bavit, a to přímo královsky! „Každé dítě sní o tom, že se stane superhrdinou,“ věří. A tak se rozhodl dopřát divákům netradičního hrdinu, jehož si užije celá rodina.

Podívejte se na upoutávku a záběry z natáčení českého dabingu:

Video  SHAZAM!: Řekni jedno slovo a prožij přes dvě hodiny vážně cool zábavy! Od 4. dubna 2019 v kinech. • Trailer a reportáž.  - Vertical Ent.
Video se připravuje ...

Představitel dospělácké části superhrdiny Zachary Levi říká, že podmanivost příběhu tkví v kombinaci všech jeho stránek. „Ano, samozřejmě, děj je o Billym Batsonovi, který se promění v nejmocnějšího smrtelníka planety právě ve chvíli, kdy je potřeba zastavit nadpřirozené zlo. Stane se obráncem Země a musí přijít na to, jak zlo porazit. Jenže ve skutečnosti prožíváme příběh o dospívání uvnitř rodinného příběhu, který se odehrává uvnitř příběhu akčního,“ vysvětlil. Můžeme mu věřit, v komiksových dobrodružstvích se vyzná – ztvárnil už totiž bojovníka Fandrala ve filmech Thor: Temný svět (2013) a Thor: Ragnarok (2017).

A na koho se ještě divák může těšit? Třeba na skvělého Marka Stronga, jehož známe například z obou filmů Kingsman (2014 a 2017) nebo Kódu Enigmy (2014). Jeho postava, doktor Thaddeus Sivana, obětoval celý život snaze proniknout do Skály věčnosti a získat moc Čaroděje. Chybí mu ale čisté srdce, je naplněn lakotnou chtivostí a přitahován zlem. Když Oko hříchu, nástroj sedmi smrtelných hříchů, splyne s jeho vlastním okem, je jeho přeměna na superpadoucha dokonána.

SHAZAM!: Řekni jedno slovo a prožij přes dvě hodiny vážně cool zábavy! Od 4. dubna 2019 v kinech. SHAZAM!: Řekni jedno slovo a prožij přes dvě hodiny vážně cool zábavy! Od 4. dubna 2019 v kinech. | Vertical Ent.

Čaroděje si zahrál Djimon Hounsou (54), který má za sebou komiksové zkušenosti ze snímků Aquaman (2018) či Captain Marvel (2019). Tentokrát je tajemnou starobylou bytostí a vládcem nad Skálou věčnosti. Brání její moc a zároveň hledá šampiona, osobu čistého srdce a silného ducha, které by mohl tuto kouzelnou moc předat. Jak záchrana Země a souboj s padouchem dopadne, tentokrát uvidíte již od 4. dubna. Shazam!

Shazam!

Akční / Fantasy

Česká premiéra: 4. 4. 2019, Vertical Ent.

USA, 2019, 132 min

Režie: David F. Sandberg

Scénář: Henry Gayden

Kamera: Maxime Alexandre

Hudba: Benjamin Wallfisch

Hrají: Zachary Levi, Mark Strong, Ron Cephas Jones, Jack Dylan Grazer, Grace Fulton, Cooper Andrews, Marta Milans, Andi Osho a další.

Zobrazit celou diskusi