Nehoda se stala na křižovatce ulic Plzeňská a Radlická v sobotu před půlnocí. Stříbrné osobní auto značky Volkswagen zůstalo zaklíněno mezi semaforem a výlohou oblíbeného bistra, které bylo naštěstí v tu dobu již zavřené.

„Později se navíc ukázalo, že ani neměl řidičák a vozidlo mu nepatřilo,“ řekl Blesku policista Jan Daněk. Majitel osobáku prý netušil, že mu auto zmizelo.

Podle serveru TN.cz pomohli pasažérům ven z vraku kolemjdoucí, kterým se měl chlapec údajně přiznat, že před jízdou pil. Dechovou zkoušku na místě však odmítl.

„Oba mladí lidé měli poranění hlavy, řidič navíc ještě břicha a nohy. Byli převezeni na dětskou ambulanci do Motola,“ dodala mluvčí záchranářů Jana Poštová. Škoda zatím nebyla vyčíslena, vyšetřování mladíkovy spanilé jízdy pokračuje.

Havárii natočil palubní kamerou řidič kolem jedoucí škodovky. Ten svůj záznam podle zpravodajské agentury Aktu.cz poskytl policistům v rámci vyšetřování. Sám se tím ovšem vystavil hrozbě sankcí, poněvadž jej záznam usvědčuje z t oho, že neposkytl první pomoc a z místa nehody ujel.

Video
Video se připravuje ...

Záběry z palubní desky okolo projíždějícího auta v momentě, kdy k havárii vozu došlo. Aktu.cz

Konkurent z Bruntálska

Ještě větším „střelcem“ se loni stal teprve třináctiletý chuligán v Rýmařově na Bruntálsku. V neděli 12. srpna zboural vozem, který řídil, kovovou bránu střední školy v ulici Julia Sedláka, dva stromy a několik aut. Hlídce se navíc snažil od poslední bouračky odjet a měl proč! Přes nízký věk měl za sebou už sérii vloupání a krádeží. I auto ukradl z garáže ve škole.

Fotogalerie
14 fotografií