Akce Hodina Země se každoročně koná už od roku 2007. Praha se k ní poprvé připojila v roce 2012, kdy na hodinu nechala vypnout osvětlení několika vybraných památek. Letos jimi mají být žižkovský vrch Vítkov, hradčanský Petřín a Vyšehrad.

„I letos se hlavní město Praha připojí k mezinárodní akci, která připomene vážnost problému globálního oteplování, na které bylo poukázáno již v roce 2007. Změnu klimatu pociťujeme v posledních letech i u nás,“ uvedl náměstek primátora Petr Hlubuček (STAN). „Zhasnutím světel chceme upozornit na problém, o kterém nejen víme, ale také se chceme aktivně podílet na jeho řešení,“ uvedla Jana Plamínková (STAN), předsedkyně Výboru pro infrastrukturu, technickou vybavenost a životní prostředí Zastupitelstva hl. m. Prahy.

Vítkov i Petřín se zahalí do modré

Památky se jedna jako druhá zhasnou přesně 30. března od 20:30 do 21:30. Následně budou opět osvětleny tak, jak jsou obyvatelé Prahy navyklí. 2. dubna je však čeká podobně neobvyklá podívaná. Vítkov i Petřín obdrží na tehdejší noc modrý háv osvětlení v rámci celosvětové kampaně „Light It Up Blue!“ Ta je určena na podporu osobám žijícím s poruchou autistického spektra.

Fotogalerie
7 fotografií