„Záleží na tom, která planeta je domovem. Záleží na přátelství a porozumění. Ale co když je náš domov v ohrožení?“ Interaktivní loutková inscenace pro děti Mise: Domov se zaobírá hlubšími otázkami, které si běžně pokládají spíše dospělí. Námět vznikl na základě výtvarných podnětů dětí ze zemí visegrádské čtyřky (Česka, Polska, Maďarska a Slovenska), které měly za úkol ztvárnit návštěvníka ze vzdáleného světa.

Loutkoherci se v rámci příběhu zaobírají tématem uprchlické krize, politické manipulace, hodnot rodiny a domova. V rámci toho učí děti vytvářet si na dění vlastní názor a nést za něj zodpovědnost.

Diváci tady nezůstávají jen tichým obecenstvem. Loutkáři je vtáhnou do samotné hry. Děti samy rozhodnou o konfliktu, který vzniknul na základě údajného vpádu mimozemských migrantů na naši planetu. „Děti se vydávají poznávat daleký svět, různé planety, vzdálené vesmíry – aby zjistily, jak se věci v očích mimozemšťanů mají. Na závěr se pak sami diváci mají rozhodnout, jak se bude celý problém s migrací řešit,“ představují autoři projektu. Více se dočtete tady.

Kdy: 28. 4. 2019 od 14:30 a od 16:30
Kde: divadlo Cross Attic, Plynární 23, Praha 7

Fotogalerie
3 fotografie