Autonehoda se odehrála v ulici Jevanská za obcí Vyžlovka, kterou Heřmánek projíždí cestou do svého domu uprostřed jevanských lesů. „Oba účastníci nehody utrpěli lehká poranění, a to různé zhmožděniny. Po poskytnutí nezbytné péče byli převezeni do nemocnice,“ uvedla pro deník Aha! záchranářka Petra Effenbergerová.

Záhy po nehodě se Aha! podařilo zjistit, že jeden z účastníků nehody byl převezen do nejbližší nemocnice od místa nehody. „Jednoho tu máme, jakžtakž vyvázl bez větších problémů. Pan Heřmánek je na tom ale hůř, toho vezli do Prahy,“ prozradil zdroj z říčanské nemocnice, která má pouze chirurgickou ambulanci. Podle informací primáckého TopStaru na tom byl Heřmánek o něco hůř než druhý řidič a měl mít údajně poraněný hrudník, pravděpodobně od bezpečnostních pásů. Druhý šofér měl mít zase na krku límec, ale byl schopen se na místo nehody vrátit. Náraz byl podle něj prý velmi silný. Zacloumalo to s ním, i když byl připoutaný.

Na místě střetu byla spatřena také hercova manželka Hana Heřmánková (56), zřejmě vyrazila obhlédnout škody a zajistit vše potřebné. Oči si kryla slunečními brýlemi. Zatímco ani s jedním z manželům se nám zatím nepodařilo spojit, syn hereckého páru se k události vyjádřil, ovšem jen velmi stručně. „Já vůbec nic nevím a omlouvám se, nechci nic komentovat," řekl TopStaru Karel Heřmánek ml. (30).

Zatím ale není jasné, do které z pražských nemocnic byl ale herec a principál Divadla Bez Zábradlí vlastně převezen. Ve hvězdách je zatím i jeho konkrétní zranění a stav po nehodě. Přitom v sobotu by měl na své domovské scéně hrát v představení Art, v němž nemá alternaci. Zda se bude muset hra zrušit, nebo už v té chvíli bude Karel opět fit, se teprve uvidí. 

Jak k nehodě došlo?

Autonehoda se podle informací webu Novinky.cz odehrála údajně tak, že Heřmánek ve svém BMW jel z hlavní silnice, ale nedopatřením najel na zatravněný ostrůvek, čímž se dostal autem do protisměru. Tam se čelně srazil s protijedoucím mitsubishi, které bylo odmrštěno na dvě dopravní značky. Oba vozy byly značně poškozeny. „Přítomnost alkoholu byla u obou účastníků nehody vyloučena dechovou zkouškou. Provoz v místě nehody byl řízen kyvadlově,“ dodala pro Novinky Jana Šteinerová, mluvčí policie. Ta nyní ještě kolizi, kterou pravděpodobně zavinil Heřmánek, stále vyšetřuje. 

VIDEO: Karel Heřmánek na pohřbu Stanislava Zindulky

Fotogalerie
29 fotografií